Parcelhus fik en overhaling af indretningdesigner: »Det fik mere hygge, stil, kvalitet og sammenhæng«

Med kun ét hjemmeboende barn besluttede Ole Brink Jensen og hans hustru at opdatere deres 20 år gamle Eurodan-hus. Den cirka halve million kr. til projektet gik til nye møbler, tapeter og tekstiler samt hjælp fra en indretningsarkitekt. Parret nød husets nye look, indtil deres drømmehus i Roskilde kom på markedet, og hjemmet i Lejre måtte sælges.

Væggene ved spisepladsen i køkken-alrummet er beklædt med tapet fra Harlequin i brede, vandrette hvide og blå striber. Bordet fra Rübner er beklædt med genbrugsskifer fra taget af Odd Fellow Palæet, da det blev renoveret. Maleriet er af den lokale Lejre-kunstnergruppe Abstra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen

Hvorfor skulle huset forandres?

»Vi boede pænt og som mange andre traditionelt dansk med møbelklassikere og overvejende hvide vægge. Da vores to ældste børn var flyttet, havde vi lyst til, at der skulle ske noget nyt. Vi ville blive boende og give huset en ordentlig tur. Vi havde jo fået nogle værelser til overs og satsede på en egoistbolig med kontor, vinrum og gæsteværelse.«

Eurodan-huset i gule mursten fra først i 90erne blev optimeret ved hjælp af nye møbler, tapeter, tæpper og tekstiler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

Ole Brink Jensen og hans hustru forvandlede deres daværende parcelhus i Lejre fuldstændig med input fra en indretningsarkitekt. Det gjorde huset indbydende ved et nyligt salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

Hvad ændrede planerne?

»Et vennepar havde i forbindelse med en flytning fået indretningshjælp. Det resultat var vi vildt imponerede over og tænkte, at det ville vi også. Den erfaring ændrede vores syn på boligindretning. Vi lagde os fladt ned og var åbne over for alle ideer, som vi valgte og vragede imellem efter at have fået fremlagt en plan med en masse elementer i noget for os nyt og modigt. Især var tapeter og tekstiler nyt land for os.«

Væggene ved spisepladsen i køkken-alrummet er beklædt med tapet fra Harlequin i brede, vandrette hvide og blå striber. Bordet fra Rübner er beklædt med genbrugsskifer fra taget af Odd Fellow Palæet, da det blev renoveret. Maleriet er af den lokale Lejre-kunstnergruppe Abstra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

Sagde I ja tak til det hele?

»Vi afslog flere møbelindkøb, vi fandt for specielle, og holdt fast i at bevare nogle af især de møbelklassikere, vi havde boet med gennem en årrække. Jeg synes, det er vigtigt, når man søger hjælp til indretning og en rød tråd gennem sin bolig, at man holder fast ved sig selv. Det var nyttigt at blive skubbet til for at få os til at sprælle mere og ikke bare køre videre i det gamle. Og vi er faktisk villige til at prøve grænser af. Men det er vigtigt at diskutere oplægget og sige nej, hvis man ikke tror på at kunne leve med resultatet. Det har været lærerigt med en sparringspartner, som har flyttet os en hel del i forhold til, hvordan vi hidtil har set os selv og vores hjem.«

Til hygge med gæster findes et højbenet bord udført af Ole Brink Jensen med fliser fra Boelskifte Interiør & Design og barstole fra Hay i vinrummet, som tidligere var teenageværelse. Væggen er beklædt med tapet fra Black Edition. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

Hvad var mest overraskende?

»At læder kan give et rum en hel masse som beklædning på skabe og borde. At meget mere af farvepaletten med fordel kan komme i spil. Og at der findes så mange spændende tapeter, vi slet ikke kendte.«

Tapet fra Ellitis egnet til vådrum beklæder væggen og badekarrets yderside. Vasketøjskurvene er fra Ikea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

Hvordan blev huset forbedret?

»Det fik mere hygge, stil, kvalitet og sammenhæng. Der var en god følelse i huset, som man glædede sig til at komme hjem i. Og frem for alt fik det ellers ret neutrale hus kant og blev mindre forudsigeligt.«

Pejsestuen fra 2008 blev indrettet som loungeområde med pejs og velourbetrukne stole fra svenske Källemo købt hos Boelskifte Interiør & Design. Det runde tæppe er fra Vorwerk og lysekronen er fra Flos. Det spanske Santa & Cole-bord har praktisk hæve-sænke-funktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

Hvorfor blev I så ikke boende?

»Da alle tre børn var fløjet fra reden, erkendte vi, at vi gerne ville flytte til en større by. Da vi fik nys om et hus til salg i et attraktivt kvarter i Roskilde, slog vi til. Der var en lang overtagelse, så vi havde ikke travlt med at få det gamle solgt.«

I stuen med åbent til kip er der blågrå kulører, mørk Montana reol og læseplads i Hans J. Wegners Ox-chair på tæppet fra Ilva. Sofaen er fra Bolia, mens pufs og puder er fra Boelskifte Interiør & Design. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

Har I fået indretningshjælp igen?

»Ja, vi har taget møblerne med til den patriciervilla, vi bor i nu, og har fået hjælp til tapeter og indretning igen. Det er et givtigt samarbejde, som inspirerer og giver ideer, man ikke selv har, selv om man interesserer sig for bolig og design. Jeg nyder at arbejde med fagpersoner og har også haft havearkitekt hele tre gange. Men man skal selvfølgelig ikke glemme sig selv, men sige fra over for ideer, man ikke kan stå inde for. Det er jo os, som skal bo i huset.«

Stuen med det store vinduesparti mod syd er holdt i gråblå farvetoner med sofa fra Bolia og stribede puffer fra Boelskifte Interiør & Design. Lænestol og bord havde familien i forvejen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.

I stuen med åbent til kip er blågrå kulører og mørk Montana reol med læseplads i Hans J. Wegners Ox-chair på tæppet fra Ilva. Sofaen er fra Bolia, mens pufs og puder er fra Boelskifte Interiør & Design. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen.