Nyt køkkenalrum gav udsigt til søen: »Den er så smuk at kigge på, særligt med Rude Skov på den anden side«

Da Susanne Hermann og hendes familie overtog funkisvillaen i Holte, spærrede matterede ruder og en stor pejs den storslåede udsigt til søen for enden af haven. I dag er der åbnet med vinduer fra gulv til loft og en stor terrasse, som udgør ekstra leverum.

Den store attraktion ved huset er søen og Rude Skov for enden af haven. Den gamle pavillon er Susanne Hermanns næste projekt. Hun vil male den hvid indvendig og lave et kontor. Fold sammen
Læs mere

Hvorfor ville I bygge om?

»Da vi overtog huset, så det helt anderledes ud. Vi boede i et hus på samme vej, men på den anden side af vejen, så vi havde ikke direkte udsigt til søen. Vi gik ofte forbi huset her og drømte om en dag at købe det, fordi det har den bedste placering i forhold til søen, fordi den store have går direkte ned til den. Da vi engang var til beboerforeningsmøde hos den daværende ejer, sagde jeg til min mand: »Her skal vi bo en dag.« Og tre år senere fik vi lov til at købe det. Det var en ældre dame, der havde boet her sammen med sin mand i årtier, og det var slet ikke bragt up to date. Der var hessian på væggene, det var delt op i mange små rum, så det var mørkt og utidssvarende. Men værst af alt var der matterede glasruder i de få vinduespartier ud mod søen, og som en ekstra forhindring for udsigten stod en stor pejs i midten af stuen.«

Da parret overtog huset, spærrede en stor pejs midt i stuen for udsigten. Den blev revet ned og erstattet med en biopejs i væggen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.

Hvordan gjorde I rent praktisk?

»Vi havde selv ideerne til, hvordan huset skulle se ud, og vi rådførte os med en teknisk tegner i stedet for en arkitekt. Vi rev hessian af alle vægge, vi rev vægge ned og lagde flere rum sammen, blandt andet skabte vi et stort køkkenalrum med udsigt til søen. Vi rev den gamle pejs ned og fik installeret en biopejs i væggen, som varmer meget mere, end vi havde forestillet os, samtidig med at den skaber masser af hygge. Vi fik sat ovenlysvinduer i, så der kom endnu mere lys ind, og på hele væggen mod søen fik vi sat vinduer i fra gulv til loft, for det er uden tvivl den største attraktion ved huset.«

Huset bestod før af små rum, som blev lagt sammen til et stort alrum. For at skabe mere lys fik familien installeret ovenlysvinduer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.

»Vi plejer at sige, at udsigten er vores største maleri, der ændrer sig til hver årstid, men altid er smukt at kigge på. Den udsigt gør også, at vi ikke har lyst til at fylde huset op med pynt og nips, og det passer også godt til vores smag. Vi er ikke sådan nogle, der hele tiden går på loppemarked og skifter ting ud hver tredje måned. Det vigtigste for os er, at vores møbler er lækre og funktionelle. At stolene er gode at sidde i, at lamperne giver godt lys, at sofaen er stor nok til, at hele familien kan sidde godt.«

Susanne Hermann er stifter af Future Skills, futureskills.dk. Bor sammen med sin mand og deres to døtre i en villa på 276 kvm i Holte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.

Hvordan bruger I uderummet?

»Søen er ikke ret dyb, og den er oven i købet sumpet, så vi kan ikke bade i den. Men den er så smuk at kigge på, særligt med Rude Skov på den anden side. Den er heldigvis fredet, så vi ved, at udsigten bliver ved at være, som den er. Efter at vi fik sat de store ruder i, fik vi bygget en stor træterrasse i hele alrummets længde. Den har brede, høje trin ned mod haven og søen, så man kan bruge den til at sidde på, når vi er mange. Den terrasse har virkelig givet meget mere plads, fordi vi i hele sommerperioden kan have åbne døre, som gør, at uderummet flyder sammen med huset.«

»Da vi engang var til beboerforeningsmøde hos den daværende ejer, sagde jeg til min mand: »Her skal vi bo en dag.««


Efter at have fået sat vinduer fra gulv til loft ud mod haven og udsigten til sø og skov, fik Susanne Hermann og hendes mand bygget en stor træterrasse med brede trin, der følger den skrånende grund. Her er plads til masser af gæster, og den fungerer som ekstra leverum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.

Hvad er jeres næste projekt?

»Det er at sætte den gamle pavillon for enden af haven i stand. Den tidligere ejer brugte den som atelier, og jeg har en plan om at bruge den som kontor. Men indtil videre har jeg ikke lige fået det gjort, selv om jeg fra starten så mig selv sidde der med den vidunderlige udsigt og arbejde i ro og fred. Vi vil bevare den grønne farve udenpå, fordi den falder så flot ind i omgivelserne, og jeg vil male den hvid indeni, så der er dejligt lyst. Der er allerede lagt el ind, så det er egentlig bare om at komme i gang.«

Et køkkenalrum gav en god udsigt til søen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Tonnesen.