Nu åbner Københavns nye italienske madtempel

Hvis vi ikke vil tage tage Italien, så må Italien jo tage til os. 1.000 kvm ren Italien åbner i Sydhavnen.

Foto: Visualisering, Design Group Architects
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du er vild med smagen af Italien, er der ikke længe til juleaften. Mandag d. 2. november  slår italienske Supermarco og moderbrandet Ello Foods nemlig dørene op til intet mindre end et madtempel i Sydhavn.

Rå elegance i tidligere stållager
Supermarco har hidtil ligget og gemt sig på Havneholmen bag Fisketorvet, men med det kommende projekt åbnes der for alvor op for foodies i alle afskygninger:

»Vi har fået en storslået mulighed for at flytte ind i en bygning, der nærmest ligner et palads,« fortæller projektleder Karsten Brinkmann til AOK.


Visualisering: DesignGroup Architects

Galleri: Se flere billeder af bygningen og projektet her

Der er tale om en bygning på Frederiks Brygge på Teglholmen kaldet Specialstålhallen. Den blev tidligere brugt til opbevaring af stålplader, som blev sejlet ind med skib og sendt videre med tog. Lokalerne er i den grad imponerende med et udtryk, der fusionerer det rå og industrielle med det elegante og pompøse.

En totaloplevelse
Bygningen er i samarbejde med DesignGroup Architects blevet forvandlet til et 1.000 m2 stort totalunivers komplet med café, delikatessekøkken og et særskilt smageområde, hvor kunderne kan blive dus med spændende produkter, de endnu ikke kender.

Læs også: Nu åbner Københavns nye street food marked

»Det kan sagtens være, at vi kommer til at trække på vores dygtige leverandører, der selv vil præsentere deres produkter i huset, men vi bliver ikke som Torvehallerne med mange små, selvstændige butikker. Madtemplet bliver én samlet totaloplevelse med Supermarco og Ello som afsender,« uddyber Karsten Brinkmann.

Kunderne vil få en totaloplevelse af Italien og sortimentet bliver udvidet med bl.a. friske grøntsager og frugter. Der vil være adgang til et sæsonbetonet udvalg som sicilianske citroner og appelsiner.

Udover det brede sortiment af velkendte såvel som nye produkter, får Supermarco en særskilt café med egne åbningstider, hvor man kan nyde dagens kaffe, morgenmad, frokost eller aftensmad i hyggelige omgivelser og velkendt atmosfære.

Åbningsfest
Madtemplet Supermarco holder stor åbningsfest fredag den 6. og lørdag den 7. november, hvor alle er velkomne. Festen falder sammen med Novello-dage, som er en betegnelse for frigivelsen af dette års første olivenolie og vin. Ved åbningsfesten kan man smage på vine, olivenolier, lune kastanjer og oste.

Sydhavnen rykker
Den nuværende forretning på Havneholmen skal på sigt jævnes med jorden og erstattes med nybyggede kontorer og lejligheder. Også omkring det kommende madtempel på Teglholmen vil der i de kommende år blive etableret læssevis af nye lejligheder, som skal være med til at skabe et solidt kundeflow hos det kommende italienske madtempel.

Læs også: Nu er det slut med Olsen Banden-land

På sigt vil også et parkeringshus blive anlagt i nærheden, så du kan stille bilen, inden du stiller sulten hos Supermarco.


Her skal Supermarcos kommende madtempel ligge. Kort: Google Maps

En kommende konkurrent?
Noget tyder på, at der er andre, der har fået den samme gode idé. For en måneds tid siden luftede madmagasinet Gastro nemlig et rygte om, at et af verdens største madsupermarkeder, italienske Eataly, også har fået øjnene op for København.

Læs også: De 5 gode ostebutikker

De skulle eftersigende være interesserede i at rykke ind med dagligvarer, delikatesser og små restauranter i den tidligere Metrobygning, som også ligger i Sydhavn. Planerne har dog, ifølge Gastro, en tidshorisont på flere år, da Eataly formentlig vil forsøge at indtage Paris og London først.

Hvad: Italiensk madtempel skabt af Supermarco og Ello Foods
Hvor: Specialstålhallen på Teglholmen
Hvornår: Mandag d. 2 november 2015