Modebranchen bejler til københavnerne i gadeplan: Seks oplevelser du ikke skal gå glip af

Copenhagen Fashion Week er primært til for, at branchefolk kan se og sælge den mode, vi alle sammen kommer til at købe næste efterår. Alligevel er der flere af dansk modes vigtigste aktører, som åbner dørene og fejrer kreativiteten med det vigtigste publikum, de har: Københavns bevidste forbrugere.

Ganni kiosk åbner igen denne sæson Fold sammen
Læs mere
Foto: GANNI PR

Fra efterårets show under den københavnske modeuge. Fold sammen
Læs mere
Foto: By Malene Birger PR.

Modens Grand Dame holder audiens for Kunstakademiets stjernefrø

Morgendagens designstjerner starter ofte deres vej mod catwalken på Det Kongelige Danske Kunstakademi (KADK), og en af den danske modescenes mest markante navne Malene Birger er selv uddannet derfra. Selvom designeren ikke længere designer for modehuset, er der stadig et tæt bånd mellem skole og brand, og det har nu udmøntet sig et i et fælles projekt, der kan opleves på Hotel Skt. Petri under hele modeugen. Tredjeårs-studerende har fået mulighed for at eksperimentere med By Malene Birgers æstetik og formsprog, og det har udmøntet sig i fire mini-kollektioner med overraskelser som en mindre denimkollektion og en kollektion til herrer.

Hvor: Skt. Petri, Krystalgade 22, 1172 København K.

Hvornår: Hele ugen

Oh by Copenhagen fur åbner op for deres farverige pelsunivers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oh by Copenhagen fur PR.

Pels på dansk

Det kan godt være, at dansk modes formsprog rimer på praktik og funktionalisme, men den nationale metervare par excellence må være den dekadente, luksuriøse og kontroversielle pels. Kopenhagen Fur er verdens største auktionshus for pels og samtidig et andelsselskab ejet af de danske minkavlere. Oh by Kopenhagen Fur er pelshusets frivole lillesøster, der gør pelsmoden demokratisk gennem gøglede accessories og trendy frakker med strategisk placerede pelsaccenter til en pris, hvor de fleste kan lege med. Derfor har de også udskiftet show med en åben præsentation af efterårets pelskollektion, »Peculiar«, hvor alle kan mærke pelsen og prøve tøjet - og bestille deres vinterfrakke allerede nu.

 

Hvor: Galleri Christoffer Egelund, Bredgade 75, 1260 København K

Hvornår:  Torsdag d.30/1 kl.12-16

Du må kalde mig Mads

Dansk modes demokratiske gadedreng, designverdenens svar på Kim Larsen, hedder Nørgaard. Mads Nørgaard. Han er modemennesket, der lukker sin webshop demonstrativt ned på Black Friday, dyrker samarbejder med vækstlaget frem for de etablerede navne, og som hopper i havnen af glæde foran det samlede modeparnas, når han vinder en modepris. Under denne modeuge kan du opleve ham i samtale med Ph.D. i Design Management og bæredygtighed ved Designskolen Kolding, Else Skjold, om hvordan fremtidens mode skal handle om tidløse klassikere, en langsommere modecyklus og en cirkulær designøkonomi. Samtidig lægger samme Mads Nørgaard hus til en Pop Up Shop i Tullinsgade med limited edition udgaver i neon af den folkelige hipstertaske »Bel Air«

CFF x TALK: SUSTAINABILITY

Hvor: CPH Food Space, Slagterhusgade 11, 1715 København

Hvornår: Torsdag d. 30 kl. 17-18

Mads Nørgaard åbner op for deres limited edition bel air taske i Tullinsgade butikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nørgaard PR.

BEL AIR POP UP SHOP

Hvor: Mads Nørgaard, Tullinsgade 21, 1618 København V

Hvornår: Hele ugen

Ivan Grundahl lookbook Fold sammen
Læs mere
Foto: Ivan Grundahl PR.

Ivans Arv

Ivan Grundahl er en af hovedfigurerne i dansk modehistorie. Han er kendt for at skabe uniformer til den intellektuelle, danske kvinde, der hellere vil klæde sig efter deres egne æstetiske sans end efter samtidens tendens-diktatur. Han døde kort efter sin 65-års fødselsdag i 2016, men modehuset lever videre med sønnen Oliver Grundahl som drivende kraft. Under modeugen kan du opleve eller genopleve designerens sans for drapering, lag på lag, asymmetri og en nedtonet farveforståelse i den retrospektive udstilling, der vises i butikslokalerne i Niels Hemmingsens gade.

Hvor: Niels Hemmingsensgade 4, 1153 København K

Hvornår:  29.- 31. januar kl.11-18

Modemekka for de nysgerrige

Louise Roe Gallery bliver omdannet til et midlertidigt modemekka for nysgerrige naboer og engagerede modeentusiaster. Frem til fredag aften vil der hver dag være et skiftende program af præsentationer fra danske designere, live musik, økologisk mad og cocktails. Fredag er finale dag, hvor Felix Smith er vært for en eftermiddag med ‘fashion talks’ om modens relevans og bæredygtige potentiale ved bl.a. direktør for CPHFW Cecilie Thorsmark, modeekspert Chris Pedersen, chefredaktør på ELLE Cecilie Ingdal, direktør for Fashion Summit Eva Kruse  og designer Charlotte Eskildsen.

Hvor: The Fashion Café, Vognmagergade 9, København K

Hvornår: Hver dag i modeugen kl.9-18.

Billeder fra sidste års Ganni Kiosk på Ny Østergade, i år er de rykket til Frederiksholm kanal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ganni PR.

Gannis gadefest

Selvom de er hypet i hele verden, har Ganni tilstræbt at fastholde deres danske demokratiske DNA , hvor hovedpulsåren er i gadeplan og fokus er på at være i øjenhøjde med alle bysbørnene, der har grundlagt succesen. Derfor åbner de igen i år deres modeuge kiosk, hvor du kan købe limited edition T-shirts, hoodies og sweatshirts, der samtidig er en snigpremiere på udtrykket fra deres kommende kollektion »Life on Earth«; en hyldest til David Attenborough's naturdokumentar filmserie af samme navne. Overskuddet fra alt salg går til miljøorganisationen Conservation International, og kioskens besøgende bliver trakteret med kaffe og croissanter fra Darcy’s Kaffe.

Hvor: GANNI, Frederiksholms kanal 4B, København K

Hvornår: 31. januar til 2. februar  kl.10-18