Lady Di holder fridag hos By Malene Birger

Modehuset By Malene Birger inviterede den internationale modeelite og sin trofaste fanskare til et show, der viste, at husets kreative direktør har fundet en fredfyldt harmoni mellem hendes danske rødder og britiske dannelsesrejse; mellem voksen velklædthed og luksuriøse looks til powerkvinder og moderne prinsesser.

Kreativ direktør, Mathilde Torp Mader, har med sin tredje kollektion givet det danske modehus, By Malene Birger, et solidt skud britisk elegance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Udenfor var det støvregn og råkoldt, da modefolket ankom til By Malene Birgers domicil på Frederiksberg. Influencer-folket havde lilla-blå ankler og gåsehuds udfordrede udskæringer, men heldigvis var der sørget for et halvtag af blomstrede paraplyer, der fint ledte gæsterne i retning af den kamelulds-farvede løber, de langstilkede glas med Chardonnay og saliggørende toner af Vivaldi. For hvor morgenen på modeugens sidste officielle showdag startede i et stylingsmæssigt rædselskabinet og uambitiøst stangtøj, var der en elegant ro over det show, som Mathilde Torp Mader har skabt til sin tredje kollektion for By Malene Birger.

Langærmet ribstrik og plisseret nederdel er klædelige bud på efterårets power-dressing. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Mathilde Torp Mader, Kreativ Direktør i By Malene Birger

»Kollektionen er tænkt til kvinder, der klæder sig 100 % for dig selv. De er intellektuelle og stærke, men de er ikke androgyne eller usexede af den grund«


By Malene Birgers efterårskollektion demonstrerede at påklædt ikke er lig med usexet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Eksperimentet er ovre, æstetikken er på plads

“Kollektion er tænkt til kvinder, der klæder sig 100 % for dig selv. De er intellektuelle og stærke, men de er ikke androgyne eller usexede af den grund,” fortæller Mathilde Torp Mader forud for showet. “ Jeg har fokuseret på materialerne først. Hvilke styles indbyder den her tweed, uld eller silkeviscose til. Og derefter har jeg set på hvad samtidens luksusnomader har brug for. De kvinder, der rejser for at arbejde, opleve og indtage verden.”

Den nye kreative direktør, der bor i London og er uddannet fra Central Saint Martens, har taget Storbrittaniens sofistikerede designtradition, og blandet med danskernes sans for praktisk skødeløshed. I kollektionen var der referencer til voksne, victorianske kjoler, Virginia Woolf og Bloomsburygruppens blomsterprint, Lady Dianas fritidsgarderobe og ferskenfarvede spadserdragter med pufærmer og indlejret guldstøv, som både Kate Middleton og Meghan Markle ville føle sig velklædte i.

Hvid som sne og herligt upraktisk - æstetik får lov til at trumfe snusfornuften, når chefdesigner Mathilde Torp Mader bestemmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Øjet kan få ro

Hvis der var et ord, der fangede kollektionen var det uprætentiøs. By Malene Birger kvinden anno 2019 er færdig med at gøre stort ståhej af ingenting. Hun vil være klædt på. Bogstaveligt talt. Med lange ribstrikkede ærmer, kølige tørklædekjoler, smalle dobbeltradede frakker og uldne jakkesæt.

Der var herligt upraktiske læder capes med guldstriber udenpå og teddybear-for indeni. Der var en ternet dynefrakke, som vil gå lige i hjertet på danske frossenpinde og en blæret hamsterpels, der appellerer til det danske modehus’ internationale klientel. Og alle dem herhjemme, der hellere vil ses end blive overset.

En skøn kjole i famsterprint passerer en frakke, der er the real deal hos By Malene Birger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Øjet kan finde ro i kollektionens farvepalette af syren, karamel, mild pudder, marineblå og en nobel mørkegrøn. Men endnu vigtigere understregede designeren, at har man sans for tilskæring, skrædderkunst og effektfulde detaljer såsom strategisk placerede snoretræk og flirtende flæser, er man herligt befriet for at ty til letkøbte tricks som store logoer og søgte, budskabsbærende T-shirts.

Dobbeltradet sømandsfrakke i marineblå plys kombinerer britisk stilsans med danskernes krav til praktisk påklædning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Power suits med blomsterprint à la Bloomsburygruppen var at finde i By Malene Birgers FW19 kollektion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.