»Hvis et par jeans koster 150 kr., så skal man tænke sig om«

Modeindustrien er en af de mest forurenende i verden. Branchen er begyndt at arbejde for grønnere tøj. Men Barbara í­ Gongini mener, at det er tankesættet hos alle, fra producenter hele vejen til forbrugerne, der skal ændres.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moderigtig udfordring: Grøn er kommet for at blive – men sort er stadig den rigtige farve i modens verden.

Derfor udfordrer Danish Fashion Institute 11 nordiske designere til at lave to bæredygtige outfits – der skal være lige så smukke og lækre som alt andet mode. Udfordringen hedder Design Challenge og foregår, når modebranchens sværvægtere på torsdag mødes til Copenhagen Fashion Summit, hvor de skal diskutere, hvordan modeindustrien kan blive mere bæredygtig

I serien Moderigtig udfordring besøger Berlingske TV de tre danske designere fra Design Challenge. David Andersen, designer for David Andersen, Barbara í Gongini, designer for BARBARA I GONGINI, og Charlotte Eskildsen, designer for Designers Remix.

Designerne viser deres to bæredygtige outfits frem. Og så fortæller de om udfordringerne ved at lave mode, som ikke skal at være et kompromis, hvor lækre stofkvaliteter bliver skiftet ud med ufarvet hør og uld.