Hun var varemærke for Daells Varehus

Nekrolog. Mannequinen og fotomodellen Pylle Rørsgaard er død, 85 år.

Sådan husker mange Pylle Rørsgaard.som hun så ud i sine aktive år som fotomodel. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Mange af en moden årgang husker helt sikkert billederne med fotomodellen Pylle Rørsgaard i katalogerne fra Daells Varehus.

Og ikke kun her optrådte hun, men var i høj grad også mannequin for de førende danske modehuse som Celli Freifelt og Birger Christensen, med hvem hun rejste til New York, Kuwait, Saudi-Arabien og Teheran for at vise pelskollektionerne frem. Det var dengang en mannequin smilede, når hun gik på podiet.

Pylle Rørsgaard var Danmarks mest benyttede fotomodel nogensinde. Men i 1986 fik hun den første af mange hjernesvulster – højst sandsynligt forårsaget af en rideulykke i sine unge dage – og derfor indlagt til operation. Håret blev barberet af og da parykmageren kom forbi, så hun kunne se billeder af parykker, var det såmænd hende selv, der var model på alle billederne.

Det var galgenhumor og hun lo, når hun underholdt med historien. Pylle Rørsgaard gik for at være et sandt festfyrværkeri og i sine raske år var hun altid positiv og ejede evnen til at få det bedste ud af selv en dårlig situation.

Et par hjernesvulster senere og med endnu en ny på vej, valgte hun at gå på pension efter 50 år som model. Herefter koncentrerede hun sig om at nyde at spille bridge og golf, kun afbrudt af de efterhånden mange gange, hun skulle opereres for endnu en svulst i hjernen. Hun var en hyppig gæst på Rigshospitalet og de senere år var ikke nådige over for hende.

Pylle Rørsgaard døde 7. juni og efterlader sig sønnen Peter og hans familie. Navne