Guide: Her er Malmøs bedste butikker

Det kan godt betale sig at tage over sundet for at shoppe. Der er nemlig både penge at spare og spændende butikker at gå på opdagelse i. AOK guider dig til den bedste shoppingtur i Malmø.

Granit

Foto: PR.

Savner du et alternativ til IKEA's saml-selv-møbler, er Granit et godt bud. Granit har en lang række smarte kontorartikler, køkkenredskaber, lamper og opbevaringskasser i basisfarver, som passer ind i de fleste hjem. Desuden kan du hos Granit købe t-shirts, tørklæder og lignende i bløde materialer.

Se mere på granit.se

Hvad: Granit
Hvor: Södergatan 3, Malmø
Hvornår: Man-fre 10-18, lør 10-16 og søn 12-16

 

Olsson & Gerthel

Foto: PR.

Har du ikke noget imod at spendere lidt mere på at peppe hjemmet op, er Olsson & Gerthel et besøg værd. Susanne Gerthel og Håkan Olsson startede egentlig med at åbne et galleri sidst i 80erne, men efter nogle år besluttede de at udvide konceptet og sælge møbler i lokalerne ved Lilla Torg i Malmøs gamle bydel. Galleriet eksisterer ikke længere, så nu er alle butikkens mange kvadratmeter dedikeret til designermøbler, lamper, accessories og meget mere, som man nemt kan købe sig fattig i.

Se mere på olssongerthel.se

Hvad: Olsson & Gerthel
Hvor: Engelbrektsgatan 9, Malmø
Hvornår: Man-fre 11-18, lør 11-15

 

APLACE

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

Det er næsten umuligt at undgå at købe noget, når først du er trådt ind ad døren hos APLACE. Her er tale om en af de lækreste butikker i Malmø med både sko, tasker, herre- og dametøj. Du kan slå dig løs i i svenske mærker som bl.a. Acne, J. Lindeberg, Whyred, Hope, Minimarket, Sandqvist og Carin Wester, men også danske designer brand som Designers Remix, Mads Nørgaard og Henrik Vibskov er blandt de mange fashionable mærker i Aplace.

Se mere på aplace.com

Hvad: APLACE
Hvor: Davidhallsgatan 14, Malmø
Hvornår: Man-fre 11-18.30, lør 11-17, søndag lukket

 

Rågers Antik & Design

Foto: Claudia Arndt.

Lige ved siden af Tjallamalla ligger en lille antikforretning fyldt med genbrugsskatte. I Rågers Antik & Design kan man bl.a. finde fine gamle smykker og masser af porcelæn fra både Sverige, Tyskland, Danmark og England.

Se mere på antik-design.com

Hvad: Rågers Antik & Design
Hvor: Kärleksgatan 4, Malmø
Hvornår: Man-fre 12-18, lør 10-14

 

Mani

Går du hen ad Davidshallsgatan, finder du endnu flere skatte fra en svunden tid. Her ligger Mani, som siden 1976 har solgt vintage-tøj, sko, tasker og hatte til både mænd og kvinder. Man skal ikke regne med at kunne gøre vintage-fund til småpenge her, men er man villig til at betale lidt ekstra for gode, gamle sager, kan man uden tvivl komme derfra i et stilet outfit af god kvalitet.

Se mere på shopmani.net

Hvad: Mani
Hvor: Davidshallsgatan 8, Malmø
Hvornår: Tirs-fre 11-18, lør 11-16

 

Åhléns

Foto: Torben Christensen.

Åhléns er en kæde af varehuse, der minder om en mindre udgave af Magasin. Varehuset på Södergatan i Malmø er i tre etager, og her kan du shoppe tøj til både mænd og kvinder fra bl.a. Acne, Filippa K, Odd Molly, Cheap Monday og Whyred, men Åhléns har også egne mærker. Ud over en hel etage med tøj, findes også et stort udvalg af køkkengrej, tekstiler, brugskunst og bøger.

Se mere på ahlens.se

Hvad: Åhléns City
Hvor: Södergatan 15, Malmø
Hvornår: Man-fre 10-20, lør 10-19, søn 11-18

 

Folk å Rock

Folk å Rock byder på god kaffe og masser af musik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

Hvis du er musikelsker og en af dem, der stadig køber cd’er eller vinyler, kan du gå på opdagelse i timevis i Folk å Rock. Trænger du til et hvil efter at have bladret løs i musikken, kan du tage en pause i butikkens hyggelige caféområde og nyde en kop kaffe, en sandwich eller et stort stykke svensk kladdkaka. Af og til sættes en lille scene op midt i butikken, så der kan afholdes intimkoncerter med mere eller mindre kendte bands.

Se mere på folkarock.se

Hvad: Folk å Rock
Hvor: Skomakaregatan 11, Malmø
Hvornår: Butikken har åbent man-fre 11-18, lør 10-16 og søn 12-16, og caféen har åbent man-lør 10-22 samt søn 12-19.

 

Beyond Retro

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

Malmø fik i 2014 et helt nyt vintageparadis. Genbrugskæden Beyond Retro har nemlig åbnet en outletbutik i det kreative hus Mitt Möllan. Her kan du finde vilde skrud fra 80'erne, farvestrålende Hawaii-skjorter og masser af genbrugsskatte fra dengang, mormor var ung.

Se mere på beyondretro.com

Hvad: Beyond Retro Outlet
Hvor: Claesgatan 8, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag 11-19, lørdag 12-17 og søndag 12-16

 

Petit Violette

Petite Violette er en lille, hyggelig og finurlig butik. Her kan man købe unikke retroplakater, accessories, pynt til hjemmet og legetøj til børnene. Der er rig mulighed for at finde noget helt specielt til rimelige penge både af vintage, eget design eller nyt.

Hvad: Petit Violette
Hvor: Davidshallstorg 1, Malmø
Hvornår: Torsdag til fredag kl. 11-18, lørdag kl. 11-16, lukket søndag og mandag

Se mere på petiteviolette.com

 

Lagerhaus

Foto: PR-foto fra Lagerhaus' Facebook-side.

På gågaden tæt på Stortorget ligger Malmøs mest farverige butik. Den hedder Lagerhaus og er et paradis for dig, der elsker at finde yndige sager til hjemmet og pakke gaver ind i sjovt papir og fine æsker. Lagerhaus har masser af papirvarer, udstyr til badeværelset, køkkengrej og service i al verdens farver, og hvis du er på jagt efter en sjov gave, kan du helt sikkert finde en her.

Hvad: Lagerhaus
Hvor: Södergatan 16, Malmø
Hvornår: Hverdage 10-19, lørdag 10-17 og søndag 12-16

Se mere på lagerhaus.com

Læs også: AOK guider til alle byens lagersalg

Har du et tip til en god butik i Malmø? Så skriv en kommentar nedenfor.