Efter et års forsinkelse: Langebros lille nabo er på vej til København

Med knap et års forsinkelse åbner Lille Langebro til efteråret, men allerede i næste måned fragtes brofagene fra Holland til Københavns Havn, hvorefter arbejdet begynder. Navnet er Lille Langebro, men måske ender den med at hedde Kim Larsens Bro.

Lille Langebro som den kommer til at fremstå, når den åbner til efteråret. Fold sammen
Læs mere

Efter planen skulle de første københavnere være trillet over Københavns nye bro i efteråret sidste år. Byggeriet blev imidlertid udskudt, da en kran sidste forår knækkede og ødelagde de fire brofag, mens de var ved at blive lastet på en pram, der skulle bringe broen fra den Rotterdam til København.

Men nu sker det. I næste måned sejles broelementerne til Københavns Havn, skriver Realdania, som har foræret Lille Langebro til byen.

»Vi er utroligt glade for, at vi nu kan genoptage arbejdet med Lille Langebro, som vi med spænding har ventet på i et lille års tid. Nu krydser vi fingre for, at alt går som planlagt, så københavnerne og byens mange besøgende kan få glæde af den nye bro fra efteråret,« udtaler Peter Fangel Poulsen, projektchef i Realdania By & Byg, der er bygherre på Lille Langebro.

Pladsen foran BLOX, hvor blandt andet Dansk Arkitektur Center holder til, bliver forbundet med den anden side af vandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Realdania.

Kim Larsens Bro

Gang- og cykelbroen kommer til at forbinde Indre by - nærmere betegnet pladsen foran byggeriet BLOX - med Islands Brygge og Christianshavn. Den skal ligge parallelt med Langebro og bliver en nyfortolkning af den oprindelige Langebro, som blev opført i slutningen af 1600-tallet.

Allerede i 2017 blev det besluttet, at den nye bro skal hedde Lille Langebro med reference til »storebror«, som ligger få meter væk. I mellemtiden er navnet dog blevet overhalet af virkeligheden, for med Kim Larsens død 30. september sidste år opstod forslaget om kalder den Kim Larsens Bro, da han jo som bekendt havde et særligt forhold til Langebro.

Der er dog et stykke vej endnu, før at det eventuelt kan blive til virkelighed. For det første skal der - i følge kommunens regler - gå en karensperiode på mindst et år, før man kan opkalde et sted efter en afdød, og samtidig skal familien tages med på råd - flere lokalepolitikere og Realdania var dog i december positive over for ideen.

Broen kommer til at kunne åbnes - hvilket er noget af det, der skal testes, når brofagene når frem inden længe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Realdania.

Når broen - uanset navn - åbner til efteråret, forventer Københavns Kommune, at 6.000 – 10.500 mennesker hver dag vil krydse vandet. Men allerede fra næste måned kan man altså følge byggeriet. Bropillerne er allerede etableret i havnen og skal nu testes, inden københavnene kan tage endnu en bro i brug på den anden side af sommeren. Om alt går vel.