Hvad er du optaget af for tiden?
»Lige nu er jeg totalt afhængig af 1950er- og 1960er-ting fra Frankrig, Italien og Spanien fra formgivere som Jean Prouvé, Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand. Det, der drager mig mod netop dette, er blandingen af hudløst forfinet design og godt håndværk. Der er en lethed og et »det her er bare helt rigtigt«-udtryk over nogle af de her design. Der er mange fællestråde til de danske designklassikere, men de kan noget andet. Franskmændene, italienerne og spanierne har på nogle områder været mere modige end os her i Skandinavien. De er lidt mere højtråbende, men meget af deres design er stadig uendeligt enkelt.«
Hvilken retning går du i indretningsmæssigt?
»Lys eg, rispapirlamper, museumsplakater og nordiske snedkermestre uden de helt store navne er det mest spændende for mig lige nu. Jeg går efter det gode håndværk og en smuk bearbejdning af naturmaterialer. Jeg har noget med patineret træ, det bliver ikke bedre end det.«
Hvor finder du inspiration?
»Jeg er begyndt at følge lidt forskellige folk på sociale medier, såvel som Pinterest og blogs. Jeg har ikke rigtig prioriteret eller haft tid til det tidligere, men jeg har fundet ud af, hvor meget det giver mig i mit eget arbejde at sætte lidt tid af til det. Jeg bruger det, både når jeg designer nye ting, men også når jeg slapper af og skal inspireres til nye måder at drive min forretning på. Vi har planer om at åbne en café og butik i ét, og her har jeg rigtig mange tanker om univers, design og indretning, der skal spille sammen med de produkter, vi skaber.«
»Jeg har det svært med, at vi forfladiger den fantastiske tradition, vi har«
Hvem har du et særligt godt øje til for tiden?
»For tiden er der en del forskellige, jeg virkelig nyder at følge. To af dem er Claus Bjerre, hvis design man kan finde hos Dansk Møbelkunst, og Kasper Kjeldgaard. Her har vi at gøre med to yngre designere, som jeg virkelig tror på i fremtiden. De går deres egne veje, men stadig med fødderne solidt plantet i det gode håndværk. For mig understreger de virkelig mødet mellem kunst og brugsgenstande.«
Hvad vil aldrig komme ind i din bolig?
»Plastic-retrosager, krenitskåle og reproduktioner af klassisk dansk stentøj. Jeg har det svært med, at vi forfladiger den fantastiske tradition, vi har. Vi skal værne om det, vi har, og ikke producere dårligere udgaver af noget, der er lavet rigtigt første gang.«
Hvad er det værste fejlkøb, du har gjort til din bolig?
»Uha… jeg har dæleme købt meget, der måtte ud igen. Men en bænk, der var for stor til vores nye hjem, var et virkelig ærgerligt et af slagsen. Den var frem og tilbage i Sverige, inden den kom hjem til mig, og så var den alt alt for stor.«
Hvad er den hurtigste vej til forandring i boligen?
»Kunst, farver på væggen og et stort tæppe. Eller et nyt center piece som et maleri eller en sofa. Et eller andet, der skriger.«
Hvad er det næste, du vil købe til din bolig?
»Jeg ville rigtig gerne have et sort-hvid litografi af Vilhelm Lundstrøm. Der er noget smukt over, når han er helt skåret ind til benet i stedet for hans typiske farver. Det er bare ikke så tit til salg. Ellers Ilse Crawfords bænk. Et rent mesterværk. Der er et eller andet med den måde, den tager udgangspunkt i en klassisk bænk, men med den langstrakte ryg gør op med det traditionelle og bare virkelig fanger ens opmærksomhed ved første øjekast.«
Hvad er dit drømmekøb til din bolig?
»Der er mange. Men jeg drømmer allermest om et værk med noget størrelse af træformgiveren Erik Thommesen. Hans værker er for mig det ypperste kunst herhjemme, men desværre er priserne også stukket af. Jeg har fulgt ham, siden jeg begyndte at samle på kunst, og han er en af dem, jeg virkelig gerne ville have mødt, da han var aktiv.«