Cykelsti til 71,5 millioner skal forbinde københavnske bydele

Cykelforbindelse og parkområde skal fjerne den fysiske barriere mellem Nørrebro og Nordvest og skabe mere tryghed.

Visualisering af hvordan Nordvestpassagen gerne skal komme til at se ud, hvis projektforslaget bliver godkendt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rambøll
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Gennem en lang årrække har der været planer om en cykelforbindelse mellem Mimersparken og Lygten i København. S-tog-nettets Linje F skaber en fysisk barriere, og det er den barriere, man i Københavns Kommune ønsker at fjerne med Nordvestpassagen.

Planerne er at skabe et nyt stisystem, der går under jernbanen. Samtidig vil man skabe et parklignende område, der samtidig skal være med til at sikre nærområdet mod skybrud.

»S-tog-sporene skaber i dag en hård opdeling af Nørrebro og Nordvest, og den mur skal vi have lavet hul i. Med en genvej til de bløde trafikanter giver vi beboerne i Nordvest bedre adgang til Mimersparken, som samtidig får nye faciliteter. Og vi giver Nørrebroerne en genvej til Nordvest,« lyder det fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) fra Københavns Kommune.

Københavns Kommunes kort, der viser, hvor og hvordan den nye passage skal placeres. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Kommune.

»Samtidig skaber vi mere liv i både Mimersparken og Mjølnerparken som giver større tryghed i nærområdet, og dermed vil Nordvestpassagen betale sig selv tilbage på mange måder. Jeg håber, at der er flertal for at komme dette store lokale ønske i møde,« siger Ninna Hedeager Olsen.

Et projektforslag ligger lige nu klar til behandling i Teknik- og Miljøudvalget. Projektet vil byde på en 12 meter cykel- og gangpassage, og samtidig etableres der grønne pladser foran passagen for at skabe liv og åbenhed ved den nye genvej. Det sker for at gavne den oplevede tryghed, der også vil få masser af belysning.

Hos Nørrebro Lokaludvalg glæder man sig over projektforslaget.

»Jeg glæder mig til, at der nu snart kommer en passage til Nordvest. Det har vi arbejdet på en lang årrække. Det kommer til at binde bydelene bedre sammen og give flere en nem adgang til Mimersparken,« siger formand Mogens »Mugge« Pedersen.

Skybrudsprojektet skal sørge for at reducere oversvømmelser af omkringliggende bygninger, og dele af cykel- og gangforbindelsen og tilstødende opholdsarealer skal bruges til at opmagasinering store mængder af regnvand.

Projektet er budgetteret til at skulle koste 71,5 millioner kroner. Teknik- og Miljøudvalget behandler projektforslaget mandag 28. september, og bliver det vedtaget, kan Nordvestpassagen stå færdig i 2023.