Den stærkeste Passat

Noter: På Essen Motorshow viste Volkswagen den stærkeste Passat nogensinde.

Den nye power Passat drives af en sekscylindret 3,6 liter benzinmotor med direkte FSI-indsprøjtning og 300 hk. De mange hestekræfter håndteres på overbevisende facon af den automatiserede DSG-gearkasse med dobbelt kobling og overføres til underlaget af det permanente 4-Motion firehjulstræk. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t. Med en accelerationstid fra 0 til 100 km/t på bare 5,6 sekunder bliver den nye Passat R36 den hurtigste VW på markedet.

En 5'er mere over Storebælt

Fra årsskiftet er det blevet fem kr. dyrere at køre i personbil over Storebælt. Stigningen fra 200 til 205 kr. for en enkelt tur udgør ca. to pct., svarende til årets generelle stigning i forbrugerpriserne. Taksterne på Storebælt justeres med en tilsvarende procentsats for alle andre typer køretøjer. Den årlige justering på baggrund af forbrugerprisindekset er en væsentlig forudsætning for, at A/S Storebælt kan betale byggelån og renter tilbage inden for en 30-årig periode, oplyser Sund & Bælt.

Atypisk Jaguar

Om et år vil Jaguar afsløre afløseren for den voluminøse S-Type. Og den bliver helt anderledes og atypisk. Den nye sportssedan skal hedde XF. Altså ikke noget med »Type« til efternavn. Ved at kaste den historiske betegnelse væk vil Jaguar slå to fluer med ét smæk, mener just.auto på internet: Navneskiftet skal dels signalere slægtskab med supersportsvognen XK, dels lægge afstand til S-Typen, som regnes for kedelig i vide kredse. XF ventes at få verdenspremiere på næste efterårs bilshow i Frankfurt, og i foråret 2008 skulle den være klar til salg.

Hyundai fik Toyota-kvalitet

På det seneste har Hyundai imponeret med fine bedømmelser i den amerikanske J. D. Powers undersøgelse om fejl ved nye biler. Nu viser det sig, at koreanerne muligvis har skudt genvej for at få tilfredse kunder, skriver branchebladet Automotive News: For tre år siden hyrede Hyundai en kvalitetsekspert fra Toyota. Eksperten tog ikke kun 18 års erfaring, men også interne Toyota-dokumenter med sig. En medarbejder gav Toyota et anonymt tip. Toyota henvendte sig derefter til Hyundai, der efterfølgende fyrede den langfingrende kvalitetschef.

Beholder støvlerne på

Den nye Jeep Compass, der lanceres i Danmark i marts næste år, vil være udstyret med elektronisk firehjulstræk og ikke - som tidligere nævnt - med forhjulstræk. Compass kan fås med forhjulstræk i f.eks. USA, men ikke i Europa, hvor den kun vil blive tilbudt med 4x4.