Voldsomt blæsevejr aflyser fly- og færgeafgange søndag

Øresundsbroen risikerer at lukke søndag eftermiddag på grund af kraftig blæst, der har ramt Danmark.

Årsagen til blæsevejret er ifølge DMI et kraftigt nordøstgående stormlavtryk, der søndag eftermiddag tager en bane fra Skotland mod nordøst til Skandinavien. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Vinteren har indtil nu været præget af mildt vejr uden de store atmosfæriske udsving.

Men søndag har stået i blæsevejrets tegn, og fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har der hele dagen lydt varsling om stormende kuling med vindstød af stormstyrke og endda muligvis orkanstyrke.

Omkring klokken 18.00 søndag skriver DMI på Twitter, at middelvinden ved Blåvandshuk i Jylland og flere steder ved Vestkysten og i Vadehavet har nået stormstyrke.

Der er dog ikke tale om en landsdækkende storm, oplyser DMI.

Vinden ventes at kulminere i tidsrummet fra sent på eftermiddagen til sent om aftenen.

Det kraftige blæsevejr påvirker det meste af Danmark både til lands, til vands og i luften.

DMI melder om risiko for forhøjet vandstand - særligt i Limfjordsområdet.

Også flere fly- og færgeafgange er blevet aflyst i løbet af dagen, mens Vejdirektoratet opfordrer trafikanterne til at være forsigtig på broerne.

På Twitter opfordrer direktoratet til, at man holder sig orienteret, hvis man planlægger en tur, hvor man skal krydse en større bro.

Der er en risiko for, at Øresundsbroen lukker på grund af kraftig blæst. Det oplyser broen på Twitter. Vurderingen kan dog ændres. Man kan holde sig opdateret på broens hjemmeside.

På Storebæltsbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer søndag.

Meldingen omkring 18.15 er, at hastighedsbegrænsningen på broen er 50 kilometer i timen. Det ventes at gælde frem til klokken 20.30.

Også på Ny Lillebæltsbroen, Øresundsbroen, Sallingsundbroen, Kronprinsesse Marys Bro og Alssundbroen frarådes det at passere med vindfølsomme køretøjer, skriver Vejdirektoratet.

SAS har søndag aflyst fire afgange mellem Heathrow i London og København.

Også i Aarhus Lufthavn har blæsevejret fået konsekvenser.

Et fly fra München mod Aarhus Lufthavn er blevet omdirigeret til København. Og flere afgange fra lufthavnen i Tirstrup er blevet aflyst.

Det drejer sig ifølge TV2 Østjylland om flyet SK2490 fra Aarhus til Stockholm, SK1257 fra København og SK1258 mod København.

Til søs har det kraftige blæsevejr også medført aflysning af flere færgeafgange.

Det gælder blandt andet afgange mellem Hirtshals og Kristianssand/Larvik, Frederikshavn og Göteborg, Gedser og Rostock, Rønne og Ystad og Marstal og Rudkøbing.

Med udsigten til kraftigt stormvejr har tyskerne ligeledes lavet ændringer i deres togdrift til og fra Danmark. Det oplyser DSB på sin hjemmeside.

Det betyder, at en afgang fra Aarhus og to afgange fra København kun kører til Flensborg. Tre tog fra Hamburg er aflyst mellem Hamburg og Flensborg.

Der kører dog fortsat regionaltog i Tyskland mellem Flensborg og Hamburg. Så med et enkelt skift er det muligt at komme fra Danmark til Hamburg.

DSB forventer på nuværende tidspunkt ikke større ændringer på togdriften i Danmark som følge af blæsevejret.

/ritzau/