Virksomheder og haveejere vil så og plante for bierne

Interessen for at hjælpe bier er så stor, at flere målgrupper nu kan registrere sig som bivenlige.

Bier er afhængige af nektar og pollen fra blomster. (Arkivforto) Bjørn Khler/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Blomster, der blomstrer gennem hele sæsonen, og bevaring af vilde levesteder. Det er nogle af de indsatser, som kan sikre gode forhold for vilde bier.

Hos Dansk Biavlerforening har man igennem længere tid oplevet, at flere virksomheder og haveejere vil anerkendes for bivenlige indsatser.

Derfor har foreningen nu udvidet antallet af målgrupper, som kan registreres som bivenlige. Det skriver den i en pressemeddelelse.

Tidligere var det kun kommuner, der kunne registrere sig. Men nu kan kirkegårde, landbrug og private også ansøge om at blive bivenlige. Det fortæller Arne T. Henriksen, der er formand for Danmarks Biavlerforening.

»Vi ved, at interessen for at så og plante for bierne tager fart, og det er efter vores vurdering et godt udgangspunkt for at blive bivenlig, hvad enten man er haveejer, landmand, virksomhed, skovdyrker eller kommune,« siger han i pressemeddelelsen.

Nektar og pollen fra blomster udgør biers føde. Derfor er vilde bier afhængige af, at der bliver sået og plantet blomster, som blomstrer gennem hele sæsonen.

Levesteder med føde, redepladser og materiale til redebygning er nogle af de ting, der kan være med til at styrke livsvilkårene for vilde bier yderligere.

Hos Dansk Biavlerforening er man glad for den øgede interesse for, hvordan borgere i private haver og på kirkegårde kan være bivenlige.

»Vi vil gerne have fokus på bier i den brede forstand og de ting, der kan gøres for både honningbier og vilde bier,« siger Arne T. Henriksen til Ritzau.

/ritzau/

Pressemeddelelse "Vis hvor bivenlig du er" fra Danmarks Biavlerforening