Vinteren kommer – her falder den første julesne

Vi går en uge med faldende temperaturer og mere vinterlig nedbør i møde. Allerede tirsdag aften falder den første decembersne i Danmark.

Det bliver nok ikke helt så massivt, som da en snestorm ramte København i 2017, men ikke desto mindre er der sne på vej over Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Himlen over Danmark har de seneste mange dage været malet i utallige nuancer af grå.

Men nu ser der omsider ud til at være ægte julevejr i luften, så du kan roligt sætte Dean Martins klassiker »Let It Snow« på højttaleren.

Allerede tirsdag aften begynder det nemlig at sne, og særligt i Nord- og Østjylland kan snebygerne stedvis blive »ret kraftige«, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI. Sidst på natten kan snevejret også nå ned over Fyn og Sjælland.

Det fortsætter onsdag i dagtimerne, hvor snebygerne især rammer de nordlige og østlige dele af landet og også her kan blive »kraftige«.

I det hele taget bliver det kronede dage for dem, der glædes ved at stå op til et snedækket landskab, for det er særligt om aftenen og natten, at bygerne tager fat.

Torsdag ser det dog ud til, at flere og flere af snebygerne kan forvandle sig til regn og slud, så det er med at nyde det, mens det står på.

Det er arktisk kold luft, der de kommende dage bliver presset ned over hele Nordeuropa, som er skyld i vejrskiftet. Et lavtryk med kold og ustabil luft bevæger sig samtidig fra Nordkalotten sydpå til det sydlige Skandinavien og Danmark.

»Det betyder koldere dage og nætter, og perioder med sne eller snebyger rundt omkring, men efterhånden også mulighed for perioder med solskin,« oplyser DMI.