Uroligheder fortsætter – Nu på Christiania

Det udviklede sig til voldsomme uroligheder, da islamkritikeren Rasmus Paludan søndag eftermiddag ville demonstrere på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Sent søndag aften har urolighederne spredt sig til Christiania. Otte personer er anholdt.

Politiet er til stede på Nørrebro efter uroligheder, søndag den 14. april 2019. Urolighederne brød ud, da lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, søndag eftermiddag blev angrebet under sin demonstration på Blågårds Plads. Paludan blev kørt væk af politiet, men optøjerne fortsatte på Nørrebro, hvor politiet er massivt til stede. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Islamkritikeren Rasmus Paludan nåede rundt regnet at demonstrere på Blågårds Plads på Nørrebro i København i to minutter, før han blev afbrudt af det, der senere udviklede sig til voldsomme uroligheder. Det fortæller han til DR Nyheder.

»Der skete det, at jeg blev angrebet af en somalier, og så anholdt politiet ham og hev mig ind i en mandskabsvogn.«

»Så var jeg i en mandskabsvogn i ret lang tid – måske et kvarters tid. Så var jeg ude at demonstrere i fem-syv minutter, imens der blev skudt med fyrværkeri og kastet med sten. Så blev jeg bedt om at sætte mig ind i mandskabsvognen igen, og det var ikke et valg,« siger Paludan til DR.

Efter at Paludan var blevet hjulpet væk fra pladsen, udviklede situationen sig til voldsomme uroligheder, hvor der blandt andet blev kastet med sten og fyrværkeri efter politiet. Flere containere blev sat i brand, hvilket skabte en røgsky, der kunne ses over det meste af København.

Sent søndag aften har urolighederne spredt sig til Christiania, hvor politiet har affyret tåregas og er i gang med at fjerne barrikader. Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jesper Bangsgaard siger til TV2 News at politiet forventer at urolighederne varer et stykke ud på natten.

Han fortæller videre til TV2 News at otte personer indtil videre er blevet anholdt i løbet af dagens uroligheder.

Ifølge ritzau er der sent søndag aften også stadig uroligheder på det indre Nørrebro omkring Blågårds Plads, på ydre Nørrebro samt i Nordvest.

Betjente trak våben

Civilbetjente måtte under dagens uroligheder trække våben under en episode ved Korsgadehallen.

»Det er korrekt, at våbnene blev trukket, men der er ikke affyret skud,« siger Jesper Bangsgaard til B.T.

Civilpolitiet trækker deres våben bag Korsgadehallen på Nørrebro. Der opstod ballade, bål og stenkast efter Rasmus Paludan havde holdt et møde på Blågårdsplads. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg.

Berlingskes reporter var til stede på Blågårds Plads, da kampklædt politi omkring klokken 18.00 ryddede både Blågårdsgade og Blågårds Plads.

 

Vil holde endnu en demonstration

De voldsomme uroligheder omkring Blågårds Plads har dog ikke afskrækket Rasmus Paludan fra at demonstrere. Til TV 2 siger han, at han vil demonstrere i en anden bydel i København i dag, og at han desuden forventer at vende tilbage til Blågårds Plads og demonstrere en anden dag.

»Det er fordi, det er meget vigtigt for os at komme igennem med vores budskab. Derfor skal vi også demonstrere snart på Blågårds Plads igen,« siger Rasmus Paludan til TV 2.

 

Løkke tager afstand til Paludan

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har søndag aften reageret på dagens uroligheder på Nørrebro. Han tager både afstand til Paludans provokationer og de voldsomme begivenheder omkring Blågårds Plads.

»Tager kraftig afstand fra Paludans meningsløse provokationer, der ikke har andet formål end at så splid. Mød ham med argumenter - ikke med vold,« lyder det blandt andet fra Statsministeren.