Universiteter fraråder udveksling i Kina efter virusudbrud

Flere universiteter fraråder udvekslingsophold i Kina, fordi kinesiske universiteter udskyder semesterstart.

I alt har coronavirusset spredt sig til over 20 lande. Flere end 200 personer er døde af virusset. Af sundhedsmæssige hensyn fraråder Udenrigsministeriet rejser til Hubei-provinsen, men opfordrer samtidig til ekstra forsigtighed i resten af Kina. (Arkivfoto) Loic Venance/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Udvekslingsopholdet i Kina er for flere danske studerende sat på pause indtil videre.

Det skyldes, at en del kinesiske universiteter har udskudt forårets semesterstart på ubestemt tid som følge af det nye coronavirus, der stammer fra Kina.

Derfor råder flere danske universiteter deres studerende til foreløbigt at vente med at rejse afsted.

På Københavns Universitet (KU) er der kun to studerende, som står til at rejse til forskellige regioner i Kina. Det oplyser Jasper Steen Winkel, som er vicedirektør for kommunikation på KU.

»Universiteterne derude har udskudt deres semesterstart, så vi har bedt vores studerende om at blive i Danmark indtil videre.«

»Vi har også omkring 50 forskerstuderende med forbindelse til Kina, og dem holder vi kontakt med, mens vi råder dem til at følge Udenrigsministeriets rejseregler,« siger han.

31 studerende fra Aarhus Universitet rådes ifølge TV2 Østjylland til at aflyse deres kommende semester i Kina.

Det samme gør fire studerende fra Aalborg Universitet.

Her har det kinesiske modtageruniversitet også meddelt, at det på ubestemt tid har udskudt forårssemesteret.

På Syddansk Universitet (SDU) har man ikke nogen studerende, som skal på udveksling i det kommende forårssemester.

Der kommer til gengæld en håndfuld kinesiske studerende til universitet i dette semester, men det forløber som normalt. Det oplyser kontorchef i SDU International Stefan Knudsen.

Copenhagen Business School (CBS) havde én studerende, som skulle på udvekslingsophold i Kina. Det ophold er rykket.

Derudover har CBS en gruppe på 39 studerende, som til foråret skulle til Beijing og lære sprog, men de bliver også i København, oplyser Martin Jes Iversen, som er dekan for international uddannelse på CBS.

»Vi har fået at vide fra vores samarbejdsuniversitet, at semesteret er udskudt, så vi har lavet et alternativt forløb i København, så de ikke skal afsted,« siger han.

Til Aarhus Universitets avis Omnibus siger Morten Laugesen, som er direktør for Sino-Danish Center (SDC), at 54 studerende optaget gennem de danske universiteter sidste år snart skal i gang med deres kandidatuddannelse i Kina.

SDC er et partnerskab mellem de otte danske universiteter og det nationale kinesiske videnskabsakademi samt University of Chinese Academy of Sciences (UCAS).

»Beskeden fra vores kinesiske partnere er, at semesteret er udskudt på ubestemt tid, og at de studerende ikke skal indfinde sig i Beijing på nuværende tidspunkt,« siger Morten Laugesen til Omnibus.

SDC følger udviklingen nøje og er i gang med at undersøge, hvad man kan gøre, så de studerendes undervisning påvirkes så lidt som muligt.

De studerende kan ikke automatisk overføres til kurser i Danmark.

/ritzau/