Undgå parkeringsbøde: Denne rabat bliver forbudt i byerne 1. maj

Det vil fra 1. maj koste 510 kroner, hvis man parkerer i en såkaldt skillerabat inden for bygrænserne.

RB PLUS Det skal være lettere at klage over p-bøden- - ARKIVFOTO 2010 af parkeringsbøde - - RB PLUS 9/1 2017 09.22. Det skal være lettere at klage over p-bøden. Transportministeren vil pålægge den private parkeringsbranche at oprette et uvildigt klagenævn, så borgerne får en mere rimelig behandling i sager om p-bøder. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra 1. maj skal man som bilejer være opmærksom på, at vil det koste en bøde, hvis man parkerer i en såkaldt skillerabat.

Det skriver bilejernes organisation FDM på sin hjemmeside onsdag.

»Det har længe som udgangspunkt været forbudt at standse eller parkere helt eller delvist på fortov i byerne. Det forbud gælder fra og med 1. maj også i skillerabatten,« siger Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM.

En skillerabat er karakteriseret ved, at den adskiller to forskellige færdselsarter. Det kan være en kørebane med biler, der er adskilt fra en cykelsti eller et fortov.

Det vil koste 510 kroner, hvis man ikke overholder den nye parkeringsregel, skriver organisationen videre.

Reglen gælder kun inden for bygrænser. Det vil sige, at så snart man krydser bygrænsen på vej ud af byen, så vil det fortsat være lovligt, hvis man delvist parkere i en rabat.

FDM gør dog opmærksom på, at man ikke må parkere med hele bilen i en rabat, da det er forbudt – og det er lige meget, om det er inden for bygrænsen eller uden for.

»Som altid er den sikreste løsning at holde i vejbanens kant, men man skal naturligvis stadig være opmærksom på ting som skilte og vejkryds, så man er sikker på at overholde alle de andre regler om standsning og parkering,« siger han.

Inden for byområdet vil det fortsat være lovligt at parkere i yderrabatten. Det er det areal, der ligger helt uden for færdselsarealer, uanset type. Det er eksempelvis til højre for cykelstien eller fortovet.

/ritzau/