Udvist bandemedlem sneg sig med på evakueringsfly

Bandemedlemmet udgav sig for at være sin bror, da han skulle ombord på flyet.

 
Taleban har overtaget magten i Afghanistan efter indtagelsen af Kabul. Få overblikket her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En udvist 23-årig afghaner med tilknytning til den forbudte bande Loyal To Familia har sneget sig med på et af Udenrigsministeriets evakueringsfly fra Afghanistan.

Det fremgår af en sigtelse mod manden, der i dag er blevet fremstillet i dommervagten i København.

Manden er sigtet for at overtræde sit indrejse forbud ved i går den 22. august 2021 kl. 13:15 at være indrejst i Københavns Lufthavn, til trods for at han var meddelt et indrejseforbud i forbindelse med en dom.

Den sigtedes forsvarer oplyste, at den anholdte har sin far og flere søskende i Danmark, og at han har er kommet til Danmark for at bringe sig selv i sikkerhed på grund af situationen i Afghanistan.

Anklageren fortalte i retten, at den anholdte kom med på evakueringsflyet ved at udgive sig for at være sin bror. Han har hverken pas eller id-kort, men har nu bekræftet sin rigtige identitet.

Den 23-årige har angiveligt tilknytning til LTF og er tidligere blevet idømt 3 år og 11 måneders fængsel for overtrædelse af våbenlovgivningen. Han blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt, og blev den 12.07 2021 sendt til Afghanistan via Istanbul.

Han er nu varetægtsfængslet i 24 dage.