TV 2-chef fratræder sin stilling efter kritik

Redaktionschef på TV 2 Ulla Østergaard fratræder sin stilling efter massiv kritik af historie under valg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2-redaktionschef Ulla Østergaard fratræder sin stilling på TV 2, skriver hun på Facebook. Det sker efter kritik af falsk historie op til grønlandsk valg.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Ulla Østergaard pressede en historie igennem kørt før det grønlandske valg. Historien måtte efterfølgende trækkes tilbage.

»Kære venner. Jeg har i dag meddelt TV 2, at jeg ønsker at fratræde min stilling. TV 2 er en fantastisk arbejdsplads med dygtige, dedikerede og rare medarbejdere, og dem skal man passe godt på.«

»Det har jeg ikke gjort godt nok, og jeg har intet ønske om at medvirke til at tynge TV 2 og især TV2's medarbejdere i deres arbejde,« skriver Ulla Østergaard på sin Facebook-profil.

Hos TV 2 har nyhedsdirektør Ulla Pors tidligere afvist, at der har ligget et ønske om at påvirke valget fra mediets side.

»Jeg er utrolig ked af den historie. Den skulle aldrig have været bragt. Men ud fra det, jeg har undersøgt på TV 2, så er det ikke nogen, der er lavet den her fejl med vilje,« sagde Ulla Pors søndag i programmet »Presselogen«.

TV2's historie var lavet efter henvendelse fra en kilde, og ifølge Ekstra Bladet var det Ulla Østergaard, som havde presset på for at få lavet historien.

Ekstra Bladet har samtidigt afdækket, hvordan TV2 blev advaret mod at bringe historien, kontaktede en række kilder undtagen Muté Egede, og alligevel bragte den.

Torsdag skriver Ekstra Bladet, at TV2's journalister har modtaget en mail om, at de kan gå til deres tillidsfolk, hvis de bliver presset af en chef.

»I påsken oplevede tre af vores kolleger at blive udsat for et ret kraftigt pres fra en chef om at producere og publicere en historie på TV2.dk. En historie, som de ikke syntes var i orden – den såkaldte Grønlands-sag,« står der i mailen ifølge Ekstra Bladet.

Tirsdag sygemeldte Ulla Østergaard sig. Og nu har hun altså valgt at fratræde sin stilling.

/ritzau/

/ritzau/

Berlingskes nyhedsvarsel

Et nyhedsvarsel dækker over en pludseligt opstået historie, hvor Berlingske ikke nødvendigvis har alle oplysninger med det samme. Vi opdaterer historien, så snart der er flere informationer. Derfor er det en god idé at vende tilbage til historien om kort tid.