Turister i Tyskland anbefales at bruge gps efter oversvømmelse

Udenrigsministeriet opfordrer danskere på tur i Tyskland til at læse nyheder og bruge gps under oversvømmelse.

16 July 2021, North Rhine-Westphalia, Gem'nd: A traffic sign lies overturned on the side of the road after the Urft River overflowed its banks. The flood situation in parts of North Rhine-Westphalia remains very tense. Photo by: Oliver Berg/picture-alliance/dpa/AP Images Oliver Berg/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vesttyske byer er fyldt med vand som følge af en af de værste katastrofer med oversvømmelser i landet i årtier.

Den tyske motorvej A1, som mange danskere bruger på ture sydpå, er spærret på en del af strækningen, og de store vandmængder skaber også trafikale problemer andre steder i Tyskland.

Derfor opfordrer det danske udenrigsministerium til, at man planlægger turen godt, hvis man er dansker og står over for en tur gennem Tyskland.

»Udenrigsministeriet anbefaler, at man planlægger sin rejse, og at man holder sig opdateret om situationen og dens udvikling via lokale nyhedsmedier og de tyske myndigheder,« oplyser ministeriet i en mail.

Skal man med enten bil, bus eller tog gennem Tyskland, bør man desuden være opmærksom på, at nedbøren og oversvømmelserne har lammet vej- og tognettet nogle steder.

Det samme gør Thomas Münther, der er kommunikationschef ved Tysklands bilistforening, Adac, opmærksom på over for TV 2.

»Trafiksituationen er stadig meget anspændt eksempelvis i Köln og omegn,« siger han til mediet.

Han gør samtidig opmærksom på, at motorvejen A1 forventes at være spærret hele weekenden mellem Mönchengladbach og Koblenz på grund af vandmasserne.

»Det er én af de vigtigste trafikårer. Den har stor betydning for både pendlere og ferietrafikken,« siger han til TV 2.

Det er dog ikke hele motorvejen, der er lukket. A1 er over 700 kilometer lang og strækker sig fra Heiligenhafen nær Puttgarden i nord til Saarbrücken i sydvest nær grænsen til Frankrig.

Udenrigsministeriet opfordrer danske turister, der kører gennem Tyskland, til at bruge gps.

»Check for eksempel gps og Google Maps, så man er opdateret på, hvordan den trafikale situation bliver påvirket på den rute, man selv har tænkt sig at tage,« lyder det fra ministeriet.

Har man som dansker i udlandet brug for hjælp, kan man kontakte de danske ambassader eller Udenrigsministeriets globale vagtcenter.

Oversvømmelserne er kommet, efter at det begyndte at regne voldsomt tidligere på ugen. I Tyskland er der tale om den mest dødbringende naturkatastrofe siden en stor oversvømmelse i Nordsø-området i 1962.

133 er bekræftet omkommet i vandmasserne, der også har ødelagt hele byer.

Særligt det vestlige Tyskland er ramt, men også i Belgien har oversvømmelserne kostet menneskeliv og skabt ravage.

/ritzau/