Trods skandale: Dommer fastholder midlertidigt forbud mod Loyal To Familia

Selv om historisk retssag om LTFs fremtid er sat på pause, gælder midlertidigt forbud mod banden stadig.

Arkiv. Midlertidigt forbud mod banden Loyal To Familia (LTF) gælder fortsat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF

Midlertidigt forbud mod banden Loyal To Familia (LTF) gælder fortsat, selv om retssag om bandens fremtid er blevet udsat.

Det har Københavns Byret tirsdag besluttet.

I september sidste år nedlagde Københavns Politi et landsdækkende, midlertidigt forbud mod Loyal To Familia, efter at Rigsadvokaten havde givet politiet bemyndigelse til dette.

Forinden havde Rigsadvokaten vurderet, at der var grundlag for at rejse en egentlig retssag om en mulig opløsning af banden.

Forbuddet mod LTF betyder blandt andet, at det ikke er tilladt at bære rygmærker og andre LTF-kendetegn i det offentlige rum.

Det midlertidige forbud skal som udgangspunkt gælde, indtil en retssag ved Københavns Byret har afklaret, om Loyal To Familia kan opløses ved dom.

Retssagen blev indledt i februar og skulle efter planen afsluttes i sensommeren eller det tidlige efterår.

En dommer ved Københavns Byret har imidlertid besluttet, at retssagen skal udsættes i to til tre måneder på grund af den verserende sag om brug af muligt misvisende teledata i retssystemet og politiets efterforskning.

Udsættelsen af sagen fik advokat for Loyal To Familia Michael Juul Eriksen til at anmode om, at det midlertidige forbud mod banden ophæves.

Men denne begæring har Københavns Byret altså valgt ikke at følge.

Opdateres...

/ritzau/