Tre ud af ti mænd mener ikke sex mellem mænd er okay

I en undersøgelse svarer tre af ti mænd, at sex mellem mænd i ringe grad eller slet ikke er moralsk i orden.

Hver femte dansker mener i ringe grad eller slet ikke er i orden, at to mænd har sex med hinanden. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det er slet ikke eller i ringe grad moralsk i orden, at to mænd har sex med hinanden.

Sådan lyder svaret fra tre ud af ti mænd i en stor kortlægning af danskernes sexliv. Her er 31.808 personer blevet stillet spørgsmål til deres holdninger til forskellige seksuelle aktiviteter.

Deltagerne i undersøgelsen er mellem 15 og 89 år.

19 procent af mændene mener, at sex mellem to mænd slet ikke er moralsk i orden, mens 10 procent mener, at det er i orden i ringe grad.

Bliver mændene derimod spurgt til deres syn på sex mellem kvinder, falder resultatet anderledes ud. Her svarer 19 procent af mændene, at det i ringe grad eller slet ikke er moralsk i orden.

Blandt kvinderne i undersøgelsen er det noget færre, som ikke finder sex mellem mænd okay. Blandt dem er det samlet 14 procent, som mener, at det i ringe grad eller slet ikke er i orden.

Og resultatet er det samme, når kvinderne spørges til, når to kvinder har sex.

Af undersøgelsen fremgår det, at det især er i den ældre del af befolkningen, at sex mellem to af samme køn ikke findes moralsk i orden.

Susanne Branner Jespersen, generalsekretær i LGBT Danmark, er ikke særlig overrasket over resultatet i undersøgelsen.

»Det er trist, at der er så lav grad af accept,« siger hun.

»Danmark har lullet sig ind i forestilling om, at vi er så tolerante. Vi bliver ofte mødt med, at det ikke er noget problem at være homoseksuel i dagens Danmark. Med denne rapport får vi slået fast, at der et problem.«

Hun mener, at det viser, at der er brug for en massiv indsats - især i forhold til oplysning over for børn.

»Vi skal uddanne lærere og pædagoger i at undervise i LGBT-området,« siger Susanne Branner Jespersen.

Svarene er en del af det omfattende Projekt Sexus, som blev søsat i 2017. Det er blevet til den 765 sider lange rapport »Sex i Danmark,« der er udkommet mandag.

Her er deltagerne også blevet spurgt på deres syn på andre spørgsmål om sex.

Eksempelvis svarer lidt mere end hver fjerde, at det i ringe grad eller slet ikke er moralsk er i orden, at nogle mennesker har mange skiftende partnere.

Og knap hver femte mener, at det i ringe grad eller slet ikke er i orden, at nogle mennesker har sex med en person, de lige har mødt.

/ritzau/