Tidligere topnavn i FCK helt uenig i Laudrups kritik af UEFA: »Helt efter bogen«

UEFA kunne ikke have håndteret den fortsatte afvikling af kampen mellem Danmark og Finland bedre, end det skete i går. Det siger Niels-Christian Holmstrøm, tidligere sportsdirektør i FCK. Det sker efter Michael Laudrup har kritiseret, at Danmark skulle spille videre kort efter Christian Eriksens kollaps.

Der har været hård kritik af UEFAs afviklingen af EM-kampen imellem Danmark og Finland i går. Men ifølge Niels-Christian Holmstrøm, tidligere sportsdirektør i FCK, foregik det helt efter bogen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens landsholdslegenden Michael Laudrup retter hård kritik af UEFA for afviklingen af EM-kampen i herrefodbold mellem Danmark og Finland i går, er der fuld forståelse fra Niels-Christian Holmstrøm.

Som tidligere sportsdirektør i F.C. København har han været med til at afvikle utallige europæiske kampe i UEFA-regi, og ifølge ham kunne UEFA ikke gøre andet end at stille to valgmuligheder op for Danmark efter Christians Eriksens kollaps: Spil kampen færdig lørdag aften eller spil den færdig søndag.

Det var de to valgmuligheder, som det danske og finske landshold blev forelagt. Det fortalte Kasper Hjulmand ved en pressekonference efter kampen i aftes.

Det var helt efter bogen, mener Niels-Christian Holmstrøm, der også har været anden vicepræsident i European Club Forum under UEFA. Han har også spillet på det danske fodboldlandshold.

»Jeg synes, at kritikken er latterlig. I det konkrete tilfælde er der ikke noget diskutere,« siger Holmstrøm.

Michael Laudrup har ellers betegnet det som forkert, at UEFA ifølge Hjulmand lagde op til, at kampen kunne spilles færdig i går aftes – som det endte med – eller søndag klokken 12.

»Jeg synes, at det er forkert at skulle træffe en beslutning så tæt på en følelsesmæssig begivenhed. Der skulle man have sagt: 'Vi spiller ikke mere i aften, og så skal vi nok finde mulighederne senere'. Jeg synes, det var utroligt flot, at spillerne kunne finde overskuddet. Men de får jo et valg, der ikke er et rigtigt valg,« sagde Laudrup til TV3 efter kampen.

Men spørger man Niels-Christian Holmstrøm håndterede UEFA sagen eksemplarisk.

Logistisk cirkus

Han peger på, at der i forbindelse med afvikling af internationale kampe er et reglement, hvor man kan vælge at udskyde kampen til et senere tidspunkt. I forbindelse med en international klubturnering som EM er der også et organisatorisk puslespil i at få afviklet kommende kampe. Danmarks modstander Finland skal spille sin næste EM-kamp onsdag, mens Danmarks skal spille torsdag.

»Det er ikke helt uproblematisk, når en kamp bliver udsat. Der er alle de praktiske foranstaltninger om at få tilskuere ud af stadion og ind dagen efter, hvis det var blevet beslutningen. Der er også praktiske forhold som booking af hotel for holdene, hvis kampen udskydes til et senere tidspunkt,« siger Niels-Christian Holmstrøm.

UEFA henviser over for Berlingske til, at beslutningen om at spille kampen færdig i går aftes skete efter rådføring med det danske og finske landshold.

Så kan man ikke forlange mere, siger Niels-Christian Holmstrøm.

»Jeg synes, det er overordenlig korrekt, hvordan UEFA har taget kontakt til spillergrupperne og forholdt sig til, hvad de mente. Man kan sige meget grimt om professionel fodbold, men her synes jeg faktisk, at det er sket helt efter bogen,« siger Niels-Christian Holmstrøm.

Også Peter Schmeichel har søndag kritiseret UEFAs beslutning om at give det danske landshold valget mellem at spille kampen færdig lørdag aften eller næste dag kl. 12.

»Det var en tåbelig beslutning af UEFA. De skulle have forsøgt at finde et andet scenarie og vise lidt medfølelse. Det gjorde de ikke.«