Syv år efter lærerkonflikten: Forlig om lærernes arbejdstid

Danmarks Lærerforening og kommunerne har indgået forlig om lærernes arbejdstid efter lange og drøje forhandlinger.

Michael Ziegler fra Kommunernes Landsforening og Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, hilser her på hinanden i forhandlingslokalet 13. februar 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Mere end syv år skulle der gå, før Danmarks lærere igen fik en aftale om deres arbejdstid.

Tirsdag eftermiddag er der indgået forlig mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes landsforening om lærernes arbejdstid. Det oplyser Danmarks Lærerforening, som har indkaldt til pressemøde klokken 16.30. Her vil indholdet blive præsenteret.

Aftalen kommer efter, at parterne ved de seneste overenstkomstforhandlinger ikke kunne enes om en erstatning for den lov, der i 2013 fastsatte lærernes overenskomst om arbejdstid ved lov.

I 2018 var striden om lærernes arbejdstid tæt på at kaste landet ud i en storkonflikt på det offentlige arbejdsmarked. Men i sidste øjeblik enedes man om at nedsætte en arbejdstidskommission, som præsenterede sin rapport i december 2019.

Både kommunerne og lærerne var dog kritiske over for anbefalingerne, og forhandlingerne har været brudt sammen flere gange, inden der i dag blev indgået et forlig.

Den nye aftale skal bæres ind i det offentliges overenskomstforhandlinger, som skal være færdige næste år.

En aftale, skal dog til urafstemning blandt Danmarks Lærerforenings medlemmer og til godkendelse i KLs bestyrelse. Godkendes aftalen, vil den højst sandsynligt først kunne træde i kraft til næste skoleår.