Svenske højrenationalister har fundet nye festlokaler efter aflysning fra Comwell

Comwell Conference Center bøjede af for pres fra venstrefløjen, skriver Alternativ för Sverige i pressemeddelelse. Partiet hævder nu at have fundet nye lokaler til konferencen lørdag.

Poliiet skubber moddemonstranter fra venstrefløjen fra under Alternativ for Sverige møde i Stockhoilm i fjor. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det højrenationale parti Alternativ för Sverige bekræfter nu i en pressemeddelelse, at det er Comwell Conference Center, som har aflyst det svenske partis fest, som ifølge planen skulle have været afholdt lørdag på Amager. Det er dog, ifølge pressemeddelelsen, allerede lykkedes partiet at finde nye lokaler til festen i København et ikke nærmere præciseret sted.

Kritiske indlæg på trustpilot

Så sent som onsdag (den 13.) udtrykte Comwell Conference Center ellers over for Berlingske det ville være dobbeltmoralsk at afvise Alternativ för Sverige.

Selv om Comwell Conference Center har en anden ejer og operatør (BC Hospitality Group) end Comwell hotellet, har Alternativ för Sveriges arrangement på adressen medført et mindre stormløb mod hotellet på Trustpilot. Ifølge DR har over 200 brugere de seneste to døgn givet Comwell én rød stjerne med henvisning til samarbejdet.

En bruger skriver:

»At skulle dele hus med erklærede nazister gør generelt bare et ophold rigtig dårligt!«

Samtidig har den yderste aktivistiske venstrefløj rommet til moddemonstration på de sociale medier, og konferencecentret har følgende ombestemt sig.

Det har endnu ikke været muligt for Berlingske at få uddybet årsagen til aflysningen fra Comwells side, men ifølge Alternativ för Sveriges pressemeddelelse skulle Comwell »udtrykkeligt have henvist til de forstyrrelser som venstreekstremister ville kunne forårsage« i forbindelse med arrangementet.

»Det er trist, at venstreekstremisternes skræmmemetoder forekommer selv i Danmark, som jo ellers har en lang tradition for ytringsfrihed og generelt har et utroligt meget bedre debatklima end Sverige,« udtaler Alternativ for Sveriges formand, Gustav Kasselstrand.

Nationalmuseet sagde nej

Berlingske har forsøgt at få Alternativ för Sverige til at fortælle, hvor konferencen er flyttet hen. men det er ikke lykkedes avisen at få kontakt til partiet.

Nationalmuseet, som tidligere har været nævnt af Alternativ för Sverige som et muligt alternativt venue, blev første gang kontaktet af partiet 28. december og svarede positvt på henvendelsen, men hørte ikke igen fra partiet, før museet blev kontaktet her til morgen af husvilde parti. Det fortæller museets kommunikationschef Jacob Frische.

Ifølge kommunikationschefen måtte Nationalmuseet dog melde pas med så kort varsel for så stort arrangement, der ligger udenfor normal åbningstid og kræver en hvad både mad og personale angår. Jacob Frische kan ikke svare på om nationalmuséet så fremt, det ville have været praktisk muligt at modtage  Alternativ för Sverige på lørdag, ville have gjort det.

»Hvis vi vurderer, at et arrangement kan udgøre en sikkerhedsrisiko, rådfører vi os med vores egen sikringsenhed og evt. politiet. En sådan vurdering er selvfølgelig særligt vigtig for os som museum, der rummer uerstattelig kulturarv. Men da arrangementet aldrig blev aktuelt har vi ikke konkret vurderet en eventuel sikkerhedsrisiko,« skriver Jacob Frische i en mail til Berlingske.