Sundhedspersonale opfordres til at arbejde trods hoste

Sundhedspersonale i Region Hovedstaden har fået besked på at arbejde, selv om de eksempelvis hoster.

»Man må godt gå på arbejde, hvis man hoster, og hvis man er snottet, hvis man i øvrigt ikke har haft tegn på at have en coronavirusinfektion,« lyder det i en video fra Region Hovedstaden til læger, sygeplejersker og andre sundhedsansatte. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Sundhedsstyrelsens klare budskab til befolkningen er at blive hjemme, hvis man har hoste, let feber eller forkølelse.

Læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale i Region Hovedstaden har fået instruktion i at tage på arbejde, selv om de hoster.

Det skriver Jyllands-Posten.

I en video, som er lavet af Rigshospitalet og gjort tilgængelig på Region Hovedstadens intranet, er meldingen:

»Man må godt gå på arbejde, hvis man hoster, og hvis man er snottet, hvis man i øvrigt ikke har haft tegn på at have en coronavirusinfektion,« lyder det i videoen.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, slog ellers fast på et pressemøde 17. marts, at sundhedspersonale bør blive hjemme, hvis de har lette symptomer.

De tvetydige meldinger har skabt forvirring blandt nogle af medlemmerne hos fagforeningen FOA, der er usikre på, hvornår de skal eller ikke skal møde på arbejde.

»Det er fuldstændig håbløst, hvis Region Hovedstaden ikke følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefaler, at folk med hoste kommer på arbejde,« siger sektorformand for social og sundhed i FOA, Torben Hollmann til Jyllands-Posten.

Selv om Sundhedsstyrelsen tidligere har opfordret til, at man bliver væk, hvis man udviser symptomer, vil styrelsen ikke forholde sig til indholdet i videoen.

»Der skal være en ekstra skærpet opmærksomhed på symptomer i sundhedsvæsenet. Og er der symptomer, så skal man blive hjemme,« siger overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg til Jyllands-Posten.

/ritzau/