Sundhedsministeriet trækker udmelding om tredje stik tilbage

Det er ikke besluttet, om krydsvaccinerede danskere skal have tredje stik, siger sundhedsministeriet til DR.

I april trak de danske sundhedsmyndigheder som det første land i verden vaccinen fra AstraZeneca ud af det nationale vaccinationsprogram. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Sundhedsministeriet oplyser mandag aften til DR, at søndagens melding om, at personer, der har fået to forskellige vacciner, skal have et tredje stik, var en fejl.

Det kan stadig ende sådan. Men den beslutning er ikke truffet, oplyser ministeriet til DR.

Søndag skrev DR, at omkring 150.000 borgere, der har fået to forskellige vacciner, vil få tilbudt et tredje stik, når vaccinationsplanen i Danmark er gennemført.

- Sundhedsstyrelsen har vurderet, at det er sundhedsfagligt bedst at tilbyde endnu en dosis mRNA-vaccine til personer, der har fået første stik med AstraZeneca-vaccinen og andet stik med en mRNA-vaccine, var meldingen fra ministeriet her.

Mandag skriver DR dog, at Sundhedsministeriet nu siger, at den "sundhedsfaglige vurdering er endnu ikke færdig. Det skal den være, før man ved, om man kan give et tredje stik".

Det er primært frontpersonale, som har fået deres første stik coronavaccine med AstraZeneca og det andet stik med enten Pfizer/BioNTech eller Moderna.

I april trak de danske sundhedsmyndigheder som det første land i verden vaccinen fra AstraZeneca ud af det nationale vaccinationsprogram.

Det blev besluttet, efter at der var konstateret en sammenhæng mellem meget sjældne, men alvorlige bivirkninger hos enkelte personer, der havde fået et stik med AstraZeneca-vaccinen.

Flere lande kræver, at man har fået to stik med den samme vaccine, før man betragtes som færdigvaccineret. Det kan være afgørende for, om man skal i karantæne efter indrejse og hvordan man i øvrigt kan færdes i landet.

Det har mandag aften ikke været muligt for Ritzau at få kontakt til Sundhedsministeriet for at stille uddybende spørgsmål til sagen.

/ritzau/