Stort smitteudbrud blandt personalet på Bispebjerg Hospital

En afdeling på Bispebjerg Hospital er ramt af et »større smitteudbrud« blandt det sundhedsfaglige personale.

Flere medarbejdere er smittet med covid-19 på Bispebjerg Hospital. Arkivfoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bispebjerg Hospital er lige nu ramt af et smitteudbrud af covid-19 blandt det lægefaglige personale på en af hospitalets afdelinger. Det oplyser hospitalet til Berlingske.

Der er tale om i alt 33 medarbejdere, der er konstateret smittet med covid-19 på hospitalets hjerteafdeling.

»Vi har haft et større smitteudbrud blandt personalet i Hjerteafdelingen på vores hospital. Udbruddet kan formentlig føres tilbage til en patient. I alt er 33 medarbejdere smittet med covid-19 i afdelingen,« skriver hospitalets vicedirektør, Kirsten Wisborg, i en e-mail til Berlingske.

»Personalet er testet flere gange. Flere medarbejdere har ikke udvist symptomer på trods af positiv test,« lyder det videre.

Ifølge vicedirektøren er medarbejderne løbende blevet testet, siden man i første gang blev bekendt med smitteudbruddet, hvilket skete i sidste uge.

Hun oplyser samtidig, at man har testet samtlige patienter på afdelingen, og der er konstateret smitte blandt seks patienter.

Umiddelbart efter at man konstaterede smitte på Hjerteafdelingen, lukkede man ned for indtag af nye patienter i det pågældende afsnit i 48 timer, hvor man også satte ind med ekstra rengøring.

Kirsten Wisborg forsikrer, at man har overholdt de gældende restriktioner i afdelingen.

»Alle procedurer og restriktioner er overholdt i afdelingen. Udbruddet har imidlertid givet anledning til endnu en gang at gennemgå alle procedurer og regler for at undgå smittespredning,« lyder det.

Det fremgår af e-mailen fra Kirsten Wisborg, at man ikke er afbemandet på afdelingen på nuværende tidspunkt, da man har fået hjælp fra medarbejdere i Hjertelaboratoriet og hospitalets vikarkorps.

Der er tidligere registreret smitte blandt det lægefaglige personale og patienter på landets hospitaler. Blandt andet i sidste uge, hvor Hjerteafdelingen på Sjællands Universitetshospital i Roskilde var ramt af et stort smitteudbrud. Her blev 11 patienter og seks medarbejdere testet positive for covid-19.