Storcenter fjerner Michael Jackson-figur, fordi kunder føler sig stødt

Efter flere bekymrede henvendelser fra børnefamilier har Rødovre Centrum valgt at fjerne en voksfigur af popikonet Michael Jackson. Det har nu udløst en storm af kritik fra sangerens fans.

Arkivfoto. Storcenter fjerner Michael Jackson-figur, fordi kunder føler sig stødt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stefan Wermuth

Shoppingcentret Rødovre Centrum kører i disse vinterferie-tider en større udstilling med voksfigurer af store verdensstjerner såsom Marilyn Monroe, Bruce Willis og Julia Roberts.

Oprindeligt indgik der også en voksfigur af den afdøde popstjerne Michael Jackson i udstillingen. Men den har storcentret nu valgt at fjerne.

Det sker efter, at storcentret er blevet kontaktet af flere kunder, som føler sig stødt over figuren, fordi Michael Jackson bliver beskyldt for at have begået pædofile overgreb i en ny dokumentarfilm.

Det skriver TV 2 Lorry.

I filmen 'Leaving Neverland' står to mænd står frem og fortæller, hvordan de som små drenge blev sex-mishandlet af Michael Jackson. Og det har tilsyneladende været dråben for flere af storcentrets kunder.

»I sidste uge blev vi kontaktet af et medie, som gjorde os opmærksom på, at figuren kunne være kontroversiel, og efterfølgende fik vi så en hel del henvendelser fra kunder, der synes, den var problematisk,« siger Charlotte Andersen, marketingdirektør i Rødovre Centrum, til TV 2 Lorry.

Hun fortæller, at storcentret har modtaget i alt cirka 15 henvendelser fra folk, der var stødt, hvoraf flere af dem var børnefamilier.

»Vi blev derfor bange for, at den kunne støde vores kunder, og at den ville blive udsat for hærværk, og så tog vi den væk,« siger Charlotte Andersen.

Selvom Rødovre Centrum ikke havde til hensigt at støde nogen, er det dog alligevel endt med at være tilfældet. På Rødovre Centrums Facebook-side er det således væltet ind med vrede kommentarer fra kunder, der brokker sig over, at figuren nu er fjernet, og mange af dem tager Michael Jackson i forsvar.

»Jeg er rystet over, at I er så krænkelsesforskrækkede, at I vælger at fjerne figuren. Trusler om hærværk bør politianmeldes, og så vil det klæde jer, at skynde jer at sætte figuren retur og give den en absolut æresplads, for Michael er uskyldig,« skriver en kvinde.

»Så sørgeligt og så ekstremt skuffende. Dét havde jeg ikke ventet fra så godt et storcenter som jer,« skriver en anden kvinde.

De mange vrede kundekommentarer får dog ikke Rødovre Centrum til at ændre på sin beslutning.

»Vi er selvfølgelig kede af, de er sure. Men når man får henvendelser fra børnefamilier, der bliver stødt, og desuden bliver kontaktet af et medie, der også siger, det kan være stødende, så er det klart, at man tænker, der må være noget om snakken,« siger Charlotte Andersen.

»Det er selvfølgeligt lidt trist. Men vi er nødt til at tage problemerne alvorligt, når der er kunder, der bliver stødt,« tilføjer hun.

TV 2 Lorry har efterspurgt en kommentar fra leverandøren af voksfigurerne, men han ønsker ikke at udtale sig, fortæller marketingdirektør Charlotte Andersen. Hun oplyser, at Michael Jackson-figuren er blevet erstattet af en figur af Brad Pitt.