Stilladsarbejdere blokerede for busser i sympati med lokoførere

Bustrafikken påvirkes indirekte af lokoførernes arbejdsnedlæggelse i Østdanmark, oplyser politiet.

Hovedbanegården i København hvor DSB lokomotivførere strejker mandag den 1. april 2019.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Op til otte lastbiler blokerede mandag morgen for bustrafikken ved Bernstorffsgade foran Hovedbanegården i København.

Omkring 09.45 var det muligt at komme forbi igen, da lastbilerne var fjernet og gaden igen åben. Det skriver P4 trafik Sjælland og København på Twitter.

Vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi oplyste tidligere, at der var problemer på Bernstorffsgade.

»Der er syv eller otte lastbiler, der blokerer i sympati med DSB-konflikten, siger han med henvisning til, at lokofører i Østdanmark mandag har nedlagt arbejdet,« sagde han.

Vagtchefen oplyser, at det er en gruppe af stilladsarbejdere, som blokerede for busserne.

»Vi har været nede og tale med dem, og de skulle gerne være væk om cirka 15 minutter,« sagde Michael Andersen omkring klokken 09.30.

Arbejdsnedlæggelserne giver også problemer for passagerer i busserne, det presser bussernes kapacitet, oplyser Movia, der driver bybusserne i København.

»Vi sætter ind med ekstra kapacitet, hvor vi kan, men mange vil kunne opleve længere rejsetid og flere mennesker ved stoppestedet og i busserne end normalt,« siger kommunikationsdirektør hos Movia Camilla Struckmann i et skriftligt svar.

»Vi opfordrer alle til at give plads til hinanden og at tage af sted i god tid. Vi melder løbende ud på DOT's hjemmeside og på Rejseplanen,« fortsætter hun.

Movia beklager for de gener, deres kunder oplever mandag.

/ritzau/