Stifter bag salg af skræddersyede kvote 2-ansøgninger om kritik: »Det er decideret forkert«

Studerende fra CBS står bag virksomheden »Go’ Kvote 2«, hvor man kan købe sig til at få sin ansøgning skrevet. Nu svarer de igen på kritik fra formanden for danske universiteters rektorkollegie og uddannelsesordfører Marcus Knuth (V).

Mads Koch Petersen, Magnus Christian Reckert og Nikolaj Bødker Wilcken studerer på CBS og har stiftet virksomheden Go' Kvote 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

En god kvote 2-ansøgning kan være adgangsbillet til drømmeuddannelsen, hvis karakterbogen ikke rækker til at skaffe adgang på kvote 1.

Men det kan være svært at skrive den gode ansøgning. Derfor har en gruppe CBS-studerende stiftet virksomheden »Go’ kvote 2,« hvor man for 1.200 kr. kan købe en skræddersyet ansøgning.

En af deres skribenter skriver den ud fra samtale med ansøgeren samt vedkommendes CV og erfaringer.

Hverken formanden for danske universiteters rektorkollegie, Anders Bjarklev, eller Venstres uddannelsesordfører, Marcus Knuth, er særligt begejstrede for Go’ Kvote 2.

Således lyder kritikken blandt andet på, at det er ligesom at få en anden til at udarbejde sin eksamensopgave, at det ødelægger tilliden til kvote 2-systemet, og at der er forskel på at spørge en ven til råds og at få en fremmed til at skrive sin ansøgning.

Ikke en hyldevare

Mads Koch Petersen er medstifter af Go’ Kvote 2, som er dybt uenige i mange af de aspekter, der blev fremhævet af Anders Bjarkelev og Marcus Knuth.

»Det er decideret forkert at sammenligne Go’ Kvote 2 med at få andre til at skrive sin eksamensopgave. Det er ulovligt, og det mener vi ikke, vi bør associeres med. Vi formidler udelukkende fakta, som ansøgeren selv har opgivet,« siger han.

De mener heller ikke, at man kan give dem skylden for at ødelægge tilliden til systemet.

Mads Koch Petersen, medstifter af Go' Kvote 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

»Vi mener, at tilliden til, at systemet har fungeret, måske har været for stor. At skrive en kvote 2-ansøgning kan være en ualmindeligt forvirrende proces, hvis resultat kan være livsændrende for unge mennesker,« siger han.

I hans og de øvrige stiftere af Go’ Kvote 2s øjne er der heller ikke forskel på at spørge en ven og virksomheden til råds:

»Vi mener ikke, at der er forskel. Hjælp er hjælp – og nogle er måske så heldige, at de har et netværk, som kan hjælpe, men sådan er det ikke for alle.«

Deres varer blev også kritiseret for at være en hyldevare.

»Vi leverer ikke en »hyldevare«. Vores service bygger på et tæt samarbejde mellem ansøgeren og skribenten og er dermed skræddersyet frem for færdigskrevet. Oftest går der op mod to-tre gange, hvor ansøgningen sendes frem og tilbage, før den er færdig. Vi har dermed stort fokus på at gøre hver ansøgning helt unik og arbejder ikke med en standardformular, som kan kopieres.«

Virksomheden skriver på hjemmesiden, at de har en succesrate på 88 pct.