Sommerkulden har ramt landet – festen er rykket inden døre, men støjer videre for lukkede vinduer

Den hårde blæst og kulden har medført, at støjproblemer nu foregår hjemme i forbindelse med fester. Og foregår larmen for lukkede vinduer, kan politiet ikke gøre noget.

Nordhavn i København har været en af de belastede støjzoner. Nu er det dog blevet koldt og blæsende, så støjen er rykket inden døre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

De voldsomme støjproblemer, som især hovedstaden har været plaget af de seneste uger med aften- og nattetemperaturer over de 20 grader, er stort set forsvundet fra gaden og fra lokaliteter nær vandet.

Trods den hårde blæst og temperaturer ned til 16 grader om dagen – og endnu koldere om natten – har politiet dog været ude til flere anmeldelser om støjende musik.

I den forbindelse er der i weekenden givet 13 påbud i det offentlige rum om at dæmpe eller slukke for musikken, oplyser Københavns Politi i et tweet.

»Hvis musikken forstyrrer den offentlige orden, kan vi gribe ind, men spilles der for høj musik i en lejlighed med lukkede vinduer, skal det håndteres i regi af ejer-/boligforeningen,« skriver politiet i et andet tweet.

»Vi har haft lidt færre anmeldelser, hvor vi har kunnet gribe ind i denne weekend, fordi mange ikke længere opholder sig udendørs. Vi fører ganske vist ikke statistikker over antallet af støjtilfælde, men vi har fået færre henvendelser, fordi folk er rykket inden døre,« forklarer Thomas Tarpgaard fra Københavns Politi.

»Hvis det foregår for lukkede vinduer, er det så op til beboerforeningen at gøre noget – ikke politiet,« siger han.

Thomas Tarpgaard understreger, at det altid er politiets opgave at vejlede og rådgive, hvis de bliver kaldt ud til støj, der foregår udendørs eller for åbne vinduer, og som regel er der en god dialog med folk om problemet, siger han.

I og med, at larmen netop nu er rykket indendørs, er det heller ikke længere bestemte områder af København, der har et støjproblem, idet dette er mere spredt ud alt efter, hvor der er fest.