Skoler og daginstitutioner genåbner i Kolding efter smitte

Myndighederne lader igen skoler og daginstitutioner i Kolding åbne. Smitte lukkede dem i vinterferien.

 
En genåbning af Danmark er i gang. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: DR, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den to uger lange nedlukning af 15 skoler og 28 daginstitutioner i Kolding Kommune er nu slut.

Fra mandag får de igen lov til at åbne. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse fredag aften.

Det var 19. februar, at coronasmitte på skolerne Munkevænget, Brændkjærskolen og i vuggestuen Agtrupvej samt et stigende smittetal i byen fik myndighederne til at lukke skoler og daginstitutioner.

Antallet af nyligt smittede i Kolding er faldet med 32 procent på en uge, og det er sket samtidig med, at kommunen har testet 118 procent flere borgere, hvis man sammenligner med resten af landet.

»Epidemikommissionen vurderer derfor, at der er grundlag for at ophæve restriktionerne for skoler og daginstitutionerne med videre i Kolding by fra og med mandag 8. marts,« skriver ministeriet.

Kommunaldirektør Thomas Boe siger til JydskeVestkysten, at kommunen fortsat vil holde øje med smittetallet.

»Det er glædeligt, at vi kan genåbne skolerne og daginstitutionerne. Men vi skal fortsat have fokus på at få tallet endnu længere ned, så genåbningen er ikke ensbetydende med, at vi skal slippe alle de gode råd om for eksempel sprit og afstand,« siger han.

Kolding Kommune fik meddelelsen fredag cirka klokken 17.30, mens pressemeddelelsen fra Sundhedsministeriet blev sendt ud cirka 18.40.

Det er ifølge avisen tredje uge i træk, at kommunens øverste ledelse først sent fredag får besked om, hvorvidt myndighederne vil have forlænget nedlukningen eller genåbnet.

Det er ikke tilfredsstillende, siger Thomas Boe.

Det er fortsat ikke alle elever, der kan vende tilbage i skole mandag. Som det også er tilfældet i det meste af landet, er skolerne kun åbnet får elever i 0.–4. klasse.

De ældste elever venter stadig på at få lov til at vende tilbage i skole.

Skolerne i Ishøj Kommune blev 12. februar tvunget til at lukke som følge af stigende smittetal.

Smittetallene er endnu ikke faldet i tilstrækkelig grad, og dermed vurderer Epidemikommissionen, at der er »er sundhedsfaglig grundlag for at forlænge nedlukningen af skolerne for 0.–4. klasse i Ishøj Kommune«.

Kommissionen vil i næste uge beslutte, om der er grundlag for at åbne skolerne 15. marts.

/ritzau/