Skoleleder stopper hos sergentskole efter anklager om mobning

Chef for skolesektionen hos Hærens Sergentskole trækker sig efter sag om mobning af personale.

Arkivfoto. Soldater fra Trænregimentet i Aalborg ses her ved paraden på flagdagen i Aalborg, 5. september 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Lederen for skolesektionen hos Hærens Sergentskole i Varde stopper efter en sag om mobning af civilt personale på skolen.

Det oplyser chefen for Hærens Sergentskole, Peter Nielsen, på Facebook.

»Lederen har bedt om at blive flyttet til en stilling som projektofficer for den kommende Militære Akademi Uddannelse. Jeg mener, at det er klog beslutning, som er taget,« skriver han på Facebook.

Skolen fik i starten af oktober et strakspåbud af Arbejdstilsynet på grund af mobningen.

Ifølge JydskeVestkysten har især en person fra skolesektionen spillet civilt ansatte ud mod hinanden og bagtalt dem over for andre kolleger. Vedkommende omtales som manipulerende, nedladende og hård.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) krævede mandag handling i sagen. Peter Nielsen understreger, at han har ansvar for sagen.

»Mobning af enhver form for karakter må absolut ikke finde sted på skolen - hverken blandt staben eller blandt eleverne.«

»Denne sag har berørt mig dybt, og i samarbejde med ledelsen vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at forbedre forholdene på skolen og sørge for, at lignende episoder ikke finder sted i fremtiden,« skriver han på Facebook.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) krævede mandag handling i sagen.

»Det er selvsagt dybt beklageligt, at en af Forsvarets arbejdspladser har fået et strakspåbud som følge af mobning. Ingen skal gå på arbejde og være udsat for den slags.«

»Jeg kan kun tage skarpt afstand fra den uacceptable opførsel, som mobning er. Det er ikke foreneligt med at være medarbejder i forsvaret,« sagde hun ifølge JydskeVestkysten.

Sergentskolen vil nu lave en anti-mobbepolitik. Samtidig vil den gå i dialog med Forsvaret for at forebygge lignende sager i fremtiden.

»Mit hovedfokus nu er at ruste os til fremtiden. Vi skal lære af vores fejl også fra ledelsens side - og vi skal blive bedre til at tale åbent om lignende udfordringer,« skriver Peter Nielsen.

/ritzau/