Skole forbyder piger at gå med et særligt stykke tøj, der viser maven

På en skole i Vejle er forældre blevet bedt om at sige til deres døtre, de skal holde sig fra at bruge en særlig beklædningsgenstand, der blotter maven.

Hvorfor vil pigerne gå rundt med bare maver? De tænker nok ikke så meget over det, fordi de gerne vil følge moden, mener John Halse. Her sangeren Medina iført den omstridte »crop top«, der nu er blevet et problem på en skole i Vejle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elever må ikke have bar mave i skoletiden, lyder det i en besked på intranettet AULA til de forældre, der har børn i udskolingen på Firehøjeskolen i Vejle.

Det skriver B.T.

Hele udskolingen har været til samtale med lederne af udskolingen, og samtalen var specielt rettet mod pigerne og deres påklædning og drejede sig om et forbud mod såkaldte »crop tops« og bart maveskind.

B.T. har talt med Martin Fogh Skovlyst, der er far til en af de berørte piger, og han kritiserer skolens beslutning.

»Det er her, hvor jeg hopper af. Når man sender en nedskrevet regel ud til forældrene og fortæller pigerne, at man ikke må vise noget bart maveskind. Det er så langt væk fra en konstruktiv dialog. Jeg synes, det er et selvmål, og jeg forstår det simpelthen ikke. Specielt i disse tider, hvor man kan være, hvem man vil, og identificere sig som, hvad man vil, og klæde sig, som man vil, så hænger det ikke sammen,« siger Martin Fogh Skovlyst.

Omvendt bakker skolelederen Bjarne Kyneps op om udskolingens beslutning.

»Lærerne i udskolingen har haft en snak med nogle af eleverne om det her modefænomen, om det her crop top. Nogle gange har lærerne bedt eleverne om at tage lidt tøj på. Og så er det jo sådan lidt med teenagere, at grænserne har det med at flytte sig. Derfor tog udskolingsteamet en snak med 8. og 9. klasserne for at sige til dem, at når man kommer i skole, så er det vigtigt at tænke over, hvilket tøj man har på,« siger Bjarne Kyneps.