Seruminstituttet finder to nye tilfælde af mæslinger

Kvindelig turist fra Rusland samt dansk mand fra hovedstadsområdet har fået konstateret mæslinger.

FILE PHOTO: FILE PHOTO: FILE PHOTO: A vial of the measles, mumps, and rubella virus (MMR) vaccine is pictured at the International Community Health Services clinic in Seattle, Washington, U.S., March 20, 2019. Picture taken March 20, 2019. REUTERS/Lindsey Wasson/File Photo/File Photo/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Lindsey Wasson

Statens Serum Institut har påvist to nye tilfælde af mæslinger.

Det ene tilfælde er en kvindelig turist, det andet en yngre dansk mand. De to tilfælde er ikke relaterede, oplyser Statens Serum Institut.

Den første patient er en kvinde fra Rusland, som kom til København som turist i slutningen af april. Hun var allerede syg på rejsen hertil og udviklede et udslæt dagen efter ankomsten.

»Virus er af samme undertype som det, der cirkulerede i Danmark i februar og marts måned, og hvor smitten stammede fra Val Thorens.«

»Den pågældende type og undertype er p.t. meget udbredt i store dele af verden,« siger afdelingslæge Peter Henrik Andersen fra Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Instituttet har bedt om passagerlister fra flyselskabet Aeroflot for at opspore personer, der kan have været i kontakt med kvinden.

Samtidig opfordrer man personer, der ikke er vaccineret med MFR-vaccinen, og som har været om bord på flyet fra Moskva til København 28. april, til at være særlig opmærksom på symptomer på mæslinger.

Den anden person, der har fået konstateret mæslinger, er en yngre dansk mand fra hovedstadsområdet.

Manden, der ikke havde været ude at rejse, fik udslæt 29. april. Styrelsen for Patientsikkerhed har efterfølgende sikret, at de personer, manden har været i kontakt med, har fået information.

»Han er smittet i Danmark, men vi kender ikke smittekilden,« siger Peter Henrik Andersen.

I februar blev syv personer smittet med mæslinger. Smitten blev bragt hjem af to voksne, som havde været på skiferie i Val Thorens.

Mæslinger er den mest smitsomme børnesygdom og skyldes smitte med et virus. Også voksne kan blive ramt.

Sygdommen viser sig blandt andet ved rødt udslæt på kroppen.

I de alvorligste tilfælde er mæslinger livstruende.

/ritzau/