Seriestjerne forberedt til fingerspidserne

Skuespiller Johannes Lassen nørder helt i bund, når han forbereder sig til en rolle. Det giver selvtillid, overskud og succes. Den 7. maj fylder han 40 år.

Johannes Lassen har spillet mange forskellige roller som blandt andet fodboldspiller, ejendomsadvokat, soldat og PET-leder. Fælles for alle rollerne er, at Lassen ofte går en smule til ekstremerne for at forberede sig til en rolle. Her er han fotograferet til gallapremieren på filmen Sommeren 92. Fra venstre ses Johannes Lassen, Allan Hyde og Gustav Dyekjær Giese. (Arkivfoto) Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Møder med fotografen Daniel Rye, som har siddet som gidsel hos Islamisk Stat i 13 måneder, og intensiv træning med både tidligere soldater, professionelle fodboldspillere og internationale fægtetrænere.

Johannes Lassen forbereder sig aldrig halvt til en rolle.

Når skuespilleren fylder 40 år den 7. maj, er det på et tidspunkt, hvor han bader i både dansk og udenlandsk succes.

Han vandt prisen Den Gyldne Nymfe ved tv-festivalen i Monte Carlo i 2018 for sin rolle som soldaten Philip Nørgaard i Kanal 5-serien "Gidseltagningen" - en serie, hvis første sæson blev solgt til 92 lande.

Prisen er tv-branchens svar på De Gyldne Palmer, som uddeles ved filmfestivalen i Cannes.

Bag Lassens succes ligger mange timers forberedelse og benhårdt arbejde.

»Forberedelsesfasen betyder virkelig meget for mig. Jeg tror nærmest ikke, jeg har haft en rolle, hvor jeg ikke har tænkt: »Hvad kan jeg selv gøre for at klæde mig bedst muligt på, inden jeg starter?«,« sagde skuespilleren til Ritzau i marts.

»Jeg ville aldrig have lyst til bare at sjusse mig frem.«

Op til sin første tv-rolle i Ole Bornedals "1864" brugte Lassen tre måneder på at lære at ride.

Han fik også våbentilladelse til et gammelt forladegevær, så han kunne lære at skille det ad på tid.

»I serien var der en scene, hvor jeg skulle vise, hvor god jeg var til at skille et forladegevær ad, så jeg fik en våbentilladelse, så jeg kunne have geværet på mit hotelværelse i Prag og øve mig på at skille det ad hver aften.«

»Det brugte jeg virkelig lang tid på, selv om scenen endte med at blive klippet ud og aldrig blev vist«, har han fortalt til Ritzau.

Johannes Lassen er uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2007.

Han har blandt meget andet medvirket i forestillingerne "Skatteøen" på Odense Teater og "Odysseus" på Folketeatret.

Han har spillet med i serierne "Maj & Charlie", "Bedrag" og "Advokaten".

Også på det store lærred har han udfoldet sine evner. Blandt andet i "Far til fire - i stor stil", "Flaskepost fra P" og "Du forsvinder".

Han har desuden portrætteret fodboldspilleren Kent Nielsen i filmen "Sommeren '92".

Privat er Johannes Lassen forlovet med Miriam Kidde Christensen. Sidste år blev de forældre for første gang til sønnen Leo August.

/ritzau/