Se mod himlen i nat: København får unik nattehimmel

Og vejrudsigten ser ud til at være helt perfekt til aftenens show.

I aften og i nat er der rigtig gode chancer for at se massevis af stjerneskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den årlige meteorregn Perseiderne når sit højdepunkt natten mellem fredag og lørdag – og det kan give en helt unik nattehimmel.

Der kan komme helt op til 100 stjerneskud i timen.

Og vejret ser ud til at gøre sit til, at det bliver en spektakulær aften, idet DMI lover klart vejr og temperaturer på mellem 18 og 20 grader.

Eneste ulempe er, at fuldmånen i øjeblikket oplyser himlen, og at dette gør, at man nok kun vil kunne opleve cirka 60 stjerneskud i timen.

Astrofysiker Tina Ibsen vurderer dog overfor mediet KøbenhavnLIV, at det i aften og i nat stadig er en god idé at lægge sig ud og kigge på stjerner.

»Det særlige ved Perseiderne er, at det er en meget aktiv meteorsværm. Den er kendt for at have meget klare meteorer, der kaldes for ildkugler. Der vil stadig være masser at se, selvom månen driller lidt,« siger Tina Ibsen til mediet.

Og der er især et tidspunkt, hvor det kan være særligt gunstigt at sætte sig klar med kikkerten.

»Det er bedst fra midnatstid og nogle timer frem. Det er her, at radianten kommer pænt op på himlen. Men man skal først og fremmest prøve at undgå at blive blændet af månelyset,« forklarer astrofysiker og chefkonsulent ved DTU Space Michael Linden-Vørnle til Videnskab.dk.

Perseiderne er en af årets største meteorsværme og rammer Jordens atmosfære med 60 kilometer i sekundet. De høje temperaturer får meteorerne til at brænde, og det er disse brændende partikler, man kan se som stjerneskud.