Se billederne: Danmark lukker ned – uge 2

Kirken står tom, grænserne lukkes, der er fællessang på altanerne, restauranter og cafeer lukkes ned. Det er i sandhed en speciel tid, vi lever i. Berlingskes fotografer dokumenterer vores allesammens nye virkelighed.

De allerførste danske kirker blev bygget i 800-tallet i Slesvig og Ribe, og hver søndag er der normalt højmesse. Soderup Kirke på Midtsjælland ville normalt være fuld af kirkegængere en søndag formiddag. Men intet er, som det plejer i Danmark. Den danske folkekirke er lukket for første gang i historien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

 

Foto: Thomas Lekfeldt.

Tre ansatte står foran indgangen til infektionsmedicinsk akutmodtagelse på Rigshospitalet i København. I et hvidt telt opstillet til formålet ved akutmodtagelsen bliver personer med vejrtrækningsproblemer, hoste, feber eller tegn på influenza testet for covid-19, så de ikke bærer smitte ind på hospitalet.

 

Foto: Oscar Scott Carl.

Øresundsbroen er fuldstændigt tømt for biler. Klokken er 12.52 lørdag 14. marts, og Danmarks grænser blev lukket en lille time forinden.

 

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Fælledparken Skatepark var stærkt besøgt tirsdag efter regeringens lukning af skoler og offentlige arbejdspladser. Om aftenen talte dronning Margrethe til nationen: »Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand.«

 

Foto: Oscar Scott Carl.

Mandag 16. marts lukkede alle institutioner ned i 14 dage. Ud af 800 børn i Klynge B (Brønshøj og Vanløse) er det kun fire børn, der er i nødpasning i institutionen Haven i Brønshøj: Jessie, Marta og brødreparret Elias og Zakaria.

 

Foto: Oscar Scott Carl.

Tirsdag aften fremlagde regeringen yderligere tiltag for at forhindre covid-19 i at sprede sig i det danske samfund. Det betød blandt andet, at frisørsaloner som The Barbers på H.C. Ørstedsvej blev tvunget til at lukke ned indtil 30. marts.

 

Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Der er langt mellem gæsterne på Højbro Plads torsdag 19. marts 11.30.

 

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Godsbanegade på Vesterbro blev mandag aften fyldt af fællessang. Facebook-grupper har opfordret folk til at banke på gryder og synge fællessang for at skabe sammenhold i kampen mod covid-19.

 

Foto: Linda Kastrup.

Metroen opfordrer folk til at undgå myldretiden i overensstemmelse med regeringens retningslinjer, så smittespredning af covid-19 mindskes.

 

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Solen gik tirsdag ned over H.C. Andersen-statuen i Kongens Have, som var blevet udstyret med en ansigtsmaske.

 

Foto: Linda Kastrup.

Det ellers så befærdede Nørreport står tomt torsdag 19 marts kl. 9.17.

 

Foto: Linda Kastrup.

Brorsons Kirke på Nørrebro har sat en coronahåbsvæg op foran kirken, hvor man kan tænde lys og skrive sine håb, for eksempel »Vaccine nu«, »Hold humøret oppe« og »Pas på de gamle«.

 

Foto: Linda Kastrup.

Det swinger ikke mere. Hver dag kommer over 100 medlemmer i Cityswingers på Amager.  Der er åbent fra kl. 9 til 24 alle dage året rundt. Men det er ikke længere »hver dag«. Nu er klubben lukket på grund af coronavirus lige som mange andre steder. Der skal holdes afstand.

 

Foto: Oscar Scott Carl.

170 pizzaer røg mandag aften gennem vinduet hos restauranten Baglokalet på Amager. Flere restauranter går nye veje for at undgå konkurs, og for Baglokalet kan takeaway blive redningen.