Rekordmange biler krydsede Storebæltsbroen i august

1,3 millioner rejsende kørte over Storebæltsbroen i august, oplyser Sund & Bælt. Det er ny månedsrekord.

I august i år kørte næsten 1,3 millioner biler over Storebæltsbroen. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Trafikken mellem Sjælland og Fyn har i løbet af sommeren været mere travl end nogensinde før.

I august kørte næsten 1,3 millioner biler over Storebæltsbroen - helt nøjagtigt 1.287.745 køretøjer, hvilket svarer til godt 41.500 biler om dagen i gennemsnit.

Til sammenligning var den gennemsnitlige døgntrafik i 2018 på omkring 35.000 biler.

Rekorden slår den tidligere månedsrekord fra august sidste år, som lå på 1.283.225 køretøjer.

Trafikvæksten var dermed på 0,3 procent i august i år. Det kan sammenlignes med en vækst i august 2018 på over to procent i forhold til august 2017, viser tal fra Sund & Bælt.

»Det er særligt personbilerne, som med en beskeden vækst på 0,5 procent trækker den samlede trafikvækst for måneden ned,« udtaler Camilla Riff Brems, analysechef i Sund & Bælt, i en pressemeddelelse.

»Der er ikke nogen enkeltstående begivenhed eller forklaring på den lavere vækst, da trafikken over hele måneden har svaret til niveauet sidste år,« siger hun.

Lastbiltrafikken og bustrafikken er faldet med henholdsvis 1,2 procent og 10,5 procent sammenlignet med august sidste år.

»Faldet i lastbiltrafikken skyldes, at der i august 2019 er en hverdag mindre end i august 2018, og da flere lastbiler kører over broen på hverdage, kan det ses på trafiktallene,« forklarer Camilla Riff Brems.

»Hvad angår bustrafikken har der siden februar været et generelt fald i bustrafikken på Storebælt, hvilket til dels kan tilskrives færre afgange i fjernbustrafikken,« siger hun.

/ritzau/