Rejsende fra højrisikolande skal vise negativ coronatest

Rejser man til Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal man vise en højst 72 timer gammel coronatest.

Personer bosat i højrisikolande, som rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal nu kunne fremvise en negativ coronatest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Personer bosat i højrisikolande, som rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal nu kunne fremvise en negativ coronatest. Det gælder også arbejdstagere.

Testen skal være foretaget senest 72 timer før indrejse. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse mandag.

Personer med bopæl i Norge, Slesvig-Holsten, Skåne, Halland eller Blekinge er ikke omfattet af kravet.

Med de nuværende smittetal er personer med bopæl i de resterende dele af Tyskland og Sverige ikke omfattet af kravet på nuværende tidspunkt, lyder det.

Kan man ikke fremvise en negativ test, der er taget inden for 72 timer før indrejsen, må man fra mandag regne med at blive afvist ved grænsen.

»De nye restriktioner vil dog i de første dage blive håndhævet med konduite, og man vil tage hensyn til, at borgerne skal have mulighed for at nå at indrette sig efter reglerne,« skriver Rigspolitiet.

Er man dansk statsborger, må man rejse ind i Danmark uanset formål og uden at medbringe en negativ test.

Personer i transit må gerne rejse gennem Danmark. Det gælder uanset bopæl og transportmiddel. I de situationer bliver der ikke stillet krav om at vise en negativ coronatest.

Det er muligt at se listen over højrisikolande på coronasmitte.dk. Den opdateres hver torsdag.

Lørdag annoncerede Beskæftigelsesministeriet, at det fra mandag er et krav, at arbejdstagere fra udlandet skal have en negativ coronatest med sig for at få lov at krydse den danske grænse.

Det skyldes, at andelen af smittede med polsk herkomst har været stigende de seneste uger.

/ritzau/