Rasmus Paludan raser over forbud: »En sag på samme niveau som Tamilsagen«

Fyns Politi har forbudt Stram Kurs af afvikle partikongres i dag. Det sker af hensyn til sikkerheden, lyder begrundelsen. En sag på linje med Tamilsagen, siger Paludan.

Rasmus Paludan, leder af Stram Kurs, kalder politiets beslutning om at forbyde partiets kongres for i strid med Grundloven.  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

»Det er ulovligt og i strid med Grundloven,« mener lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, om det forbud, han har fået fra Fyns Politi. Med henvisning til sikkerheden må Stram Kurs ikke afholde sin kongres i dag lørdag. Kongressen skulle have været afviklet på et hotel i Middelfart.

»Man kan forbyde forsamlinger under åben himmel, men ikke under tag. Det er i strid med Grundloven, og det er strafbart. Det er et problem for demokratiet, når myndigheder går ind og bryder Grundloven. Uanset, hvad man mener om Stram Kurs og Rasmus Paludan, er det her en sag på samme niveau som Tamilsagen,« siger Rasmus Paludan til Berlingske.

Ifølge Fyns Politi er beslutningen truffet på baggrund af den aktuelle sikkerhedsmæssige situation i forhold til Rasmus Paludan. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelse. Siden fredag eftermiddag har Fyns Politi været synligt til stede ved hotellet i Middelfart i forsøg på »at opretholde ro, orden og sikre tryghed for både gæster og personale på hotellet samt for borgere i Middelfart.« Politiet vil være synligt til stede i området en del af weekenden.

Berlingske har forsøgt at få Fyns Politi til at uddybe forbuddet, men vagthavende henviser til, at man ikke har yderligere kommentarer.