Professor: Minksag svækker tillid til politikere

Hope-projektet så et fald i tilliden til det politiske system, da Minksagen rullede, fortæller professor.

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i Statsministeriet dagen efter minkkommissionens konklusioner, fredag den 1. juli 2022. Til stede var Erhvervsminister Simon Kollerup, justitsminister Mattias Tesfaye, statsminister Mette Frederiksen, sundhedsminister Magnus Heunicke og Fødevareminister Rasmus Prehn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Minksagen har svækket borgernes tillid til systemet. En tillid, som ellers er afgørende vigtig for, hvor lykkeligt et samfund er.

Det siger professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, Michael Bang Petersen. Han leder Hope-projektet, der løbende har undersøgt borgernes opfattelse af coronahåndteringen.

- Som minimum afdækker Minkkommissionen voldsom inkompetence i embedsværket. Forskningen viser, at den erfaring er nok til at sænke tilliden hos borgerne, skriver han på det sociale medie Twitter.

Michael Bang Petersen uddyber over for Ritzau, at borgernes tillid til de politiske institutioner generelt er steget siden 1980. Men at man i tal fra Hope-projektet har kunne se et fald i tilliden til coronahåndteringen omkring Minksagen i november 2020.

Michael Bang Petersen lægger vægt på, at borgernes tillid til coronahåndteringen ikke kun faldt, da Minksagen kørte.

- Hen over coronakrisen har der været faldende tillid til det politiske system som sådan. Det kan ikke alene tilskrives Minksagen, men det er klart, at der er et element i det, som borgerne kan have reageret negativt på, siger han.

/ritzau/