Professor med interesse for forsvar bliver ny SDU-rektor

Jens Ringsmose tiltræder stillingen som rektor for Syddansk Universitet (SDU) i Odense den 1. november i år.

Syddansk universitet (SDU). Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syddansk Universitet (SDU) får ny rektor fra 1. november.

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Der er tale om 48-årige Jens Ringsmose. Han er uddannet historiker, og har i sin forskerkarriere fokuseret på det forsvarspolitiske område.

Tidligere ansættelsessteder tæller Dansk Institut for Militære Studier og Forsvarsakademiet. Siden 2019 har han dog haft sin gang på netop SDU som professor og dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Jens Ringsmose, der tog sin uddannelse til historiker på SDU, kalder universitetet i Odense for sit akademiske hjem.

»Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem,« siger den nye rektor.

»Vi skal fortsat være enormt ambitiøse og kompromisløst stræbe efter allerhøjeste kvalitet, når vi uddanner, og når vi skaber ny viden. Det har været – og skal fortsat være - SDUs adelsmærke,« siger Ringsmose i pressemeddelelsen.

Han afløser Ole Skøtt, der siden 1. august har været konstitueret rektor, efter at Henrik Dam valgte at skifte rektorjobbet ud med en stilling som administrerende direktør i Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Meldingen om Henrik Dams afgang kom i slutningen i maj i år, og siden har bestyrelsen været på udkig efter en passende afløser.

Det er en enig bestyrelse, som har nikket ja til historikeren, som bestyrelsen mener har et visionært syn og dybt kendskab til universitetet.

»Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region,« siger bestyrelsesformand Niels Thorborg i pressemeddelelsen.

/ritzau/