Prins Joachim flytter til Frankrig med familien

Fra september i år til sommeren 2020 skal prins Joachim bo i Paris. Han er blevet inviteret til at deltage i undervisningen på Frankrigs fornemmeste militære lederuddannelse.

Studiet vil for det meste foregå på Centre des Hautes Études Militaires. Her vil 30 officerer med oberst- eller kommandørrang være sammen med prins Joachim. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prins Joachim har modtaget en ganske særlig invitation: Han er af den franske forsvarsminister blevet inviteret til at følge undervisningen på Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse.

Det skal han fra september og til sommeren 2020, oplyser Kongehuset.

Seks dage om ugen skal prins Joachim studere ved École Militaire i Paris, hvilket betyder, at prins Joachim selv, prinsesse Marie og deres fælles børn, prins Henrik og prinsesse Athena følger med prins Joachim og skal bo i Paris.

Studiet vil for det meste foregå på Centre des Hautes Études Militaires. Her vil i alt 30 officerer med oberst- eller kommandørrang, deriblandt prins Joachim, studere. Nogle af dem vil være fra Frankrigs strategiske militærpartnere, men de fleste er franskmænd. Prinsen er ifølge kongehuset den første danske officer, der deltager i uddannelsen.

Prins Joachim er tæt knyttet til det danske forsvar og vil kunne bruge sin viden fra de avancerede militærstudier i arbejdet som særlig sagkyndig for den danske forsvarschef. Den rolle har han haft siden 2015.

Ved siden af de militære studier vil der samtidigt blive suppleret med et forløb på Institut des Hautes Études de la Défense Nationale. Prins Joachim vil deltage i forløbet sammen med 70 erhvervsledere, parlamentarikere, embedsmænd og folk fra medieverdenen.

»De militære studier suppleres på IHEDN med undervisning i strategisk ledelse og offentlig forvaltning. I denne del deltager yderligere en gruppe på 70 erhvervsledere, parlamentarikere og embedsmænd samt repræsentanter fra medieverdenen. Her drøftes og diskuteres internationale relationer inden for handel, politik, kultur og militære discipliner, ligesom krisestyring og erfaringsudveksling er blandt programpunkterne,« fremgår det af pressemeddelelsen fra Kongehuset.