Politiet tilbyder at udskifte 208.000 fejlbehæftede pas

18 kommuner har fået leveret pas med fejl. Der er byttet rundt på højre og venstre fingeraftryk.

208.000 borgere kan gratis få udskiftet deres pas. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

208.000 danskere får tilbud om at få nyt pas, efter at en fejl har gjort, at der på en lang række udstedte pas er byttet om på venstre og højre fingeraftryk.

Det oplyser Kommunernes Landsforening, KL. De 208.000 danskere kan få et nyt pas kvit og frit.

Det er en leverandør af passene, som har lavet en fejl, så der er blevet byttet rundt på fingeraftrykkene. Passene er gyldige. Men har man et fejlbehæftet pas, kan man ifølge Rigspolitiet opleve problemer med at rejse ind i visse lande.

18 kommuner har benyttet sig af den pågældende leverandør. De 208.000 pas er udstedt fra 2014-2017, og berørte borgere vil få besked i e-boks.

»Det er selvfølgelig drønærgerligt, at fejlen overhovedet er opstået, og det er irriterende for de borgere, som nu skal ned på Borgerservice for at få udskiftet passet.«

»Men vi håber, at det kan gøres så smidigt som muligt. Og står man over for en rejse i den kommende tid, skal man ikke være bange for at tage af sted,« siger KL-direktør Christian Harsløf i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at KL ikke er bekendt med, at nogle lande lige nu bruger fingeraftryk i pas til identifikation.

»Men det er naturligvis vigtigt, at vi får rettet op på fejlen, så man ikke i de kommende år risikerer at blive afvist ved indrejse til et andet land,« siger Christian Harsløf i pressemeddelelsen.

/ritzau/