Politiet har nedsat specialgruppe: Angrebet på Skattestyrelsen var ottende eksplosion i hovedstaden på et halvt år

Ifølge DR Nyheders optælling har København været udsat for otte eksplosioner de seneste seksmåneder.

Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. Tirsdag aften fik politiet meldinger om en kraftig eksplosion i nærheden af Nordhavn Station. Politiet bekræfter, at der har været tale om en kraftig eksplosion foran Skattestyrelsen. Ingen kom alvorligt til skade, da en voldsom eksplosion tirsdag aften ramte Skattestyrelsens hovedkontor i København. Politiet betegner det som et angreb. Det skriver Ritzau, onsdag den 7. august 2019.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson

Eksplosionen foran Skattestyrelsen tirsdag aften er den ottende eksplosion i hovedstaden i løbet af det seneste halve år.

»Vi kan bekræfte, at vi p.t. efterforsker 7 sager vedr. eksplosioner (den 8. efterforskes i Vestegnen, men i et tæt samarbejde med os), men af hensyn til netop efterforskningen af disse, kan vi ikke kommentere på status og/eller mistænkte, ligesom vi ikke kan kommentere på, hvad der har forårsaget eksplosionerne. 7-8 eksplosioner på et halvt år er markant, og noget som har den største opmærksomhed hos politiet og i anklagemyndigheden,« lyder det i et skriftligt svar fra Københavns Politi til Berlingske.

Ifølge DR har politiet nedsat en specialgruppe, der de seneste måneder har efterforsket de syv første eksplosioner.

En af de otte eksplosioner skete på Hothers Plads i Mjølnerparken natten til den 14. april. Her eksploderede en varevogn på en parkeringsplads.

Samme dag havde partileder fra Stram Kurs, Rasmus Paludan, annonceret, at han ville afholde demonstration i området.

Ifølge DR's oplysninger var både politi og en cyklende kvinde tæt på, da den kraftige eksplosion skete. Kvinden blev ikke ramt, men blev revet af cyklen på grund af trykbølger.

En anden eksplosion skete ved et autoværksted i Vallensbæk i slutningen af juni måned. Ingen kom til skade.