Politi og brandvæsen beskudt med fyrværkeri flere steder i landet

Politi og brandvæsen blev flere steder i landet beskudt med fyrværkeri i dagene omkring nytår. Det viser et svar fra Justitsministeren til Udlændinge- og Integrationsudvalget.

Københavns Politi har oplyst, at de har registreret et tilfælde, hvor brandvæsnet blev angrebet med fyrværkeri mellem 29. december 2018 og 1. januar 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

I dagene omkring nytåret blev politi og brandvæsen i flere dele af landet beskudt med fyrværkeri. Det viser et svar fra justitsministeren til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser man, at brandvæsnet i to episoder blev beskudt med fyrværkeri, mens der i Københavns Vestegns politi er registreret en enkelt episode.

Københavns Politi har oplyst, at det har registreret et tilfælde, hvor brandvæsnet blev angrebet med fyrværkeri, og derudover er der i kredsen registreret to episoder, hvor politiet blev anmodet om at yde assistance til brandvæsnet.

Østjyllands Politi har ikke registreret hændelser, hvor brandvæsnet eller ambulancer er blevet angrebet eller beskudt med fyrværkeri, mens der i et tilfælde er blevet affyret bomberør i retning af politibetjente, der var til stede for at støtte brandvæsnet.

Bomberøret blev affyret, da brandvæsnet var i gang med at slukke en brand. Ingen kom til skade under episoden.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi anholdt under en episode en person, som affyrede fyrværkeri mod en indsatsleder i brandvæsnet. I forbindelse med de resterende hændelser har der ikke været anholdelser, idet det ikke har været muligt for politiet at identificere og pågribe gerningsmændene.

Regeringen har i 2016 og igen i 2019 skærpet straffen for vold, trusler, chikane og hærværk mod offentligt ansatte. Den skærpede lov trådte i kraft 1. februar og indebærer, at strafniveauet i sager om trusler eller chikane forhøjes med en tredjedel i forhold til den straf, der tidligere har været på området.

Hændelserne fandt alle sted fra 29. december 2018 til 1. januar 2019.

De øvrige politikredse har ikke oplyst om lignende hændelser i dagene omkring nytår.