Pia Kjærsgaard efter eksplosioner: »Er det hele ved at skride?«

Politiet bør være mere åbne om deres efterforskning, mener Pia Kjærsgaard (DF), for det er svært ikke at spekulere over, hvad der er på spil, når to statslige institutioner bliver ramt af eksplosioner med få dages mellemrum.

Dansk Folkeparti
Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard taler ved DF's Årsmøde i Herning Kongrescenter, søndag, den 16. september 2018 .. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Pia Kjærsgaard (DF) er som flere andre politikere meget bekymret over de mange eksplosioner i København, og hun mener, at politiet kan gøre mere for at skabe tryghed blandt hovedstadens borgere.

»Det er helt forfærdeligt. Det er uhyggeligt. Altså hvad sker der? Hvad ved politiet? Jeg kan forstå, at retsordførerne gerne vil vide lidt mere, og der skal selvfølgelig være en fortrolighed i forhold til opklaringsarbejdet, men jeg tror, det vil give en vis form for tryghed, hvis man åbnede mere op for hvad man vidste, fordi det er jo forfærdeligt,« siger Pia Kjærsgaard.

Umiddelbart har Pia Kjærsgaard svært ved at se eksplosionerne som tilfældige, og uden åbenhed fra politiet bliver spekulationer uundgåelige, mener Pia Kjærsgaard.

»Det er jo ikke noget, vi er vant til her i Danmark, og det er ikke noget, vi vil have i Danmark. Er det en demonstration mod de offentlige myndigheder? Det kunne det jo godt tyde på. Først SKAT og så politiet. Det er meget uhyggeligt,« mener hun.

»Det er institutioner, der bør have autoritet, og så sker sådan noget pludseligt ting. Er det hele ved at skride? Det kan man jo godt blive ængstelig overfor. Jeg går meget op i tillid til systemet, og her skal det da bestemt undersøges, hvad der er årsagen til det her. Er det alene en forrykt person, eller er det en tendens?« spørger hun.